Läcker äggrulle med vegetarisk fyllning, tapenade och lagrad prästost
2015-05-06- Cuisine: Nyttigt, Svenskt
- Course: Glutenfri, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läcker och klimatsmart rätt utan kött som visar att man kan bli både mätt och nöjd med vegetarisk mat, en annorlunda rulle av ägg som man fyller med grönsaker, tapenade och lagrad prästost.
Ingredients
- 6 st Ägg
- 1 dl Mjölk
- 1 msk Rapsolja
- 15 ml Maizena
- 3 krm Örtagårdskrydda
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 200 gr Champinjoner (skivade)
- 4 msk Tapenade
- 1 st Tomat (rumstempererad och tärnad)
- 1 näve Ärtskott
- 6 skivor Lagrad prästost (eller liknande)
- Flingsalt
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
- Balsamicovinäger
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Knäck äggen i en bunke och häll i örtagårdskryddan, rör ut maizenan i mjölken och blanda i den med äggen, vispa ordentligt och salta lite
Step 3
Smörj en plåt ordentligt och häll i äggsmeten, ställ den i ugnen när den varm och låt den grädda i ca 10 - 15 minuter
Step 4
Under tiden värm en panna med lite olja, lägg i löken och champinjonerna, salta och peppra, stek dem så de får färg.
Step 5
När äggen stelnat ta ut plåten ur ugnen och vänd upp "äggkakan" på ett smörpapper
Step 6
Lägg först tapenaden längs med i mitten, sedan ostskivorna, chapinjonerna med lök, tomaterna och ärtskotten
Step 7
Rulla ihop äggkakan tajt till en rulle, lägg upp på ett fat och droppa lite olivolja samt balsamvinäger på och toppa med flingsalt.