Läcker kladdkaka med chokladskal serverad med grädde och smultron
2012-07-21- Cuisine: Internationell
- Course: Bak
- Skill Level: Medel
- Yield: 1 tårta
- Servings: 10-12
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så hade vi lovat dottern kladdkaka vilket även passade bra då vi fick främmande till middag, men det bästa var att hon tog kommandot över den och bakade den med lite hjälp själv.
Ingredients
- 200gr smör
- 200gr mörk blockchoklad + 100gr riven till chokladigt skal
- 4st ägg
- 160gr strösocker
- 180gr vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1krm salt
- Smultron eller Hallon
- Vispad grädde
Method
Step 1
Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad.
Step 2
Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget.
Step 3
Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.
Step 4
Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm)
Step 5
Grädda i 200 graders ugn 12-15 minuter
Step 6
Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och gräddad i kanterna när den är klar
Step 7
Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.
Step 8
Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den rivna chokladen jämt över kakan
Step 9
Låt svalna ordentligt, det går bra att göra den dagen innan.
Step 10
Garnera med smultron/hallonen och grädden