Läcker medelhavspytt med Skandinavisk touch av sommar
2014-05-22- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Medelhavet med sina enkla smaker där man inte behöver jobba för mycket med råvarorna för att få fram en härlig måltid, här blandar vi in lite svensk färskpotatis för att ge rätten en lite skön touch av Skandinavien och sommar.
Ingredients
- 500 gr Färskpotatis (tvättad och delad)
- 250 gr Kassler eller rökt sidfläsk (tärnat)
- 10 st Steklökar (delade)
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 1 st Rött äpple (tärnat)
- 15 ml vittvinsvinäger
- 15 ml honung
- 0,5 dl Olivolja
- 15 st små färska basilikablad
- 1 näve salladsmix
- 100 gr Fetaost
- Flingsalt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225° lägg potatis, kassler/fläsk och löken på en oljad plåt. Ställ in plåten i ugnen när den är varm, den ska stå där ca 35 - 40 minuter tills potatisen är klar.
Step 2
Blanda honung, vinäger och olja till en dressing, smaka av med flingsalt och svartpeppar
Step 3
Blanda dressingen med tomaterna och basilikabladen, låt det dra lite medan det blir klart i ugnen.
Step 4
När potatisen är klar i ugnen salta och peppra den lite, lägg tomaterna med dressingen samt salladen på och vänd allt försiktigt.
Step 5
Lägg sedan upp allt snyggt på en tallrik eller fat, smula fetaosten på toppen och ringla lite olivolja på