Läcker pulled chicken med mexikanska toner med avacadosalsa med mango och tomat.
2016-12-12- Servings: 5
- Prep Time: 60m
- Cook Time: 5:00 h
- Ready In: 6:00 h
Related Recipes:
Klassiskt fredagsmys med tacos fast på lite nytt och sätt med ett långkok som grund, vi låter kycklingfilé få små puttra sig mör tillsammans svarta linser och grönsaker.
Vi lägger vår pulled chikeni i ett tortillabröd med ett salladsblad, den läckra salsan med mango, tomat och avokado, lite gräddfil och toppar med lite inlagd chili.
Ingredients
- 400 gr Kycklingfilé
- 1 dl Svarta linser
- 2 Tomater (tärnade)
- 1 st Gul lök (hackade)
- 120 gr Majs
- 0,5 - 1 st Röd chili (strimlad)
- 0,5 dl Vatten
- 5 krm Spiskummin
- 2 krm Smoked paprika
- Salt
- Svartpeppar
- 1 st Mango (skalad och tärnad)
- 2 st Avokado (tärnad)
- 1 st Tomat (tärnad)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 10 Tortillabröd
- Roman sallad eller andra avlånga salladsblad
- Gräddfil
- Inlagd skivad chili
Method
Step 1
Använd en Crock-Pot eller en ugnsgryta och lägg i en hackad lök, två hackade tomater, linser, vatten, majs, chili, spiskummin, smoked paprika, salt och lite svart peppar
Step 2
Vänd allt ordentligt och tryck ner kycklingen, ställ grytan i ugnen på 100° eller använd Crock-Poten på högsta värme. låt den stå i ca 5 -6 timmar
Step 3
Blanda sedan salsan genom att försiktigt vända ihop avokado, mango, en tärnad tomat samt en tärnad lök, smaka av med salt och lite svartpeppar.
Step 4
När kycklingen är klar i grytan dra isär den ordentligt med två gafflar, vänd alt ordentligt och smaka av med salt
Step 5
Servera kycklingen genom att genom att lägga ett salladsblad på ett tortillabröd, lägg i kycklingen, salsan, en sträng gräddfil och chilin på toppen.. vik ihop och servera 🙂