Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon
2017-04-10- Cuisine: Mellanöstern, Nyttigt, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
En härligt vårinspirerad middag idag som inte tar hela kvällen att göra utan är klar på max 30 minuter, resultatet blir en härligt allt i ett rätt som passar hela familjen som passar en hektiskt vardagskväll.
Ingredients
- 3 dl Bulgur
- 1 st Gul lök (klyftas)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 1/2 s Zucchini (i bitar)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 140 gr Bacon (strimlad)
- 1 cm Röd Chili (hackad)
- 2 st Avokado (tärnad)
- 150 gr Roman sallad (fint strimlad)
- 100 gr Fetaost (tärnad)
- Svartpeppar
- Salt
Method
Step 1
Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, glöm inte salta vattnet
Step 2
Värm en stor panna med lite rapsolja i och börja med att fräsa, lök, vitlök, chili och bacon
Step 3
När löken börjar mjukna lägg i paprikan och zucchinin låt allt steka med lite, salta och peppra
Step 4
Stäng av värmen på plattan och lägg i avokado, fetaost samt roman salladen, när bulguren är klar vänds även den i försiktigt.
Step 5
Smaka av med salt och svartpeppar, lägg upp snyggt och servera gärna med soya till.