Loader

Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

2017-04-10
  • Servings: 4
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En härligt vårinspirerad middag idag som inte tar hela kvällen att göra utan är klar på max 30 minuter, resultatet blir en härligt allt i ett rätt som passar hela familjen som passar en hektiskt vardagskväll.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Gul lök (klyftas)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1/2 s Zucchini (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 140 gr Bacon (strimlad)
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • 2 st Avokado (tärnad)
  • 150 gr Roman sallad (fint strimlad)
  • 100 gr Fetaost (tärnad)
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, glöm inte salta vattnet

Step 2

Värm en stor panna med lite rapsolja i och börja med att fräsa, lök, vitlök, chili och bacon

Step 3

När löken börjar mjukna lägg i paprikan och zucchinin låt allt steka med lite, salta och peppra

Step 4

Stäng av värmen på plattan och lägg i avokado, fetaost samt roman salladen, när bulguren är klar vänds även den i försiktigt.

Step 5

Smaka av med salt och svartpeppar, lägg upp snyggt och servera gärna med soya till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: