Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche
2016-11-08- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Idag gör vi en allt i ugnen rätt som efter dotterns önskemål är utan varma tomater, vi lägger allt i en ugnsform ställer in på 230° och efter 40 minuter äter vi.
För att få rätten lite fräsig gör vi en riktigt enkel äppelfraiche som ger lite skön syrlighet, servera gärna även en läcker grönsallad till.
Ingredients
- 800 gr Potatis (skivad 0,5cm)
- 1 st Zucchini (skivad)
- 1.5 dm Purjolök (skivad)
- 500 gr Köttfärs
- 1 dl Kidney bönor (legat i vatten i 24h el. kokta)
- 100 gr Champinjoner (hackade)
- 100 gr Ost (riven)
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- Vitlökspulver
- 2 dl Creme fraiche
- 0,7 dl Äppelmos
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220°
Step 2
Olja in en ugnsform och lägg ett lager med potatis i botten
Step 3
Smula nötfärsen över och krydda med salt, vitlökspulver och svartpeppar
Step 4
Fördela purjolök, champinjoner och kidneybönor jämt över
Step 5
Lägg zucchinin ovanpå som ett lock och avsluta med ett till lager med potatisen
Step 6
Salta samt dra några varv med svartpepparkvarnen över
Step 7
Strö osten på och ställ formen lite längre ner i ugnen, ställ in i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills osten fått färg och potatisen är klar.
Step 8
Under tiden blanda crème fraiche med äppelmos, smaka av med salt.
Step 9
När lådan är klar servera med såsen och en sallad, smaklig måltid