Lamm och auberginegratin med tomat och yoghurt
2016-06-09- Cuisine: Italien, Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En trevlig sommarrätt som passar kanon när grillen ska vila lite och man vill göra något enkelt, här hittar vi inspiration i det klassiska medelhavsköket med lamm. aubergine, tomat och pasta.
Jag har i receptet använt en färdig tomatsås, har du lite mera tid så passa på att koka en egen sök på tomatsås på sidan så hittar du flera trevliga varianter.
Ingredients
- 500 gr Lammfärs (går bra med nötfärs)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 2 dl Grädde
- 3 krd Mynta
- 2 msk Tomatpuré
- 5 dl Tomats sås (Köpt god eller egen)
- 2-3 Tomater (skivade)
- 2 dl Parmesanost (Grovt riven)
- 2 st Aubergine (skivor)
- Svart peppar
- Salt
- ca 500 gr färska pastaplattor
- Yoghurt av medelhavstyp
- Ruccola
- Olivolja av bra kvalitet
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220°
Step 2
Börja med att steka aubergine skivorna så att de blir lite mjuka, lägg dessa sedan i botten på en ugnsform (spara några att lägga ovanpå)
Step 3
Salta och peppra lite på skivorna och slå sedan på tomatåsen, och lägg på pastaplattorna så de täcker såsen.
Step 4
Stek sedan lammfärsen med salt och peppar, när den fått lite färg lägg i gul och vitlöken som ska mjukna lite.
Step 5
Lägg i grädden samt tomatpurén och mynta, låt allt koka upp och smaka av.
Step 6
Slå färsen på pastaplattorna och täck allt med tomat och aubergine i rader.
Step 7
Strö parmesanosten på och ställ in formen i ugnen i ca 25-30 minuter, ta ut den när allt fått fin gyllene färg.
Step 8
Lägg på ruccola och stänk olivolja över, servera sedan med yoghurten.