Långgrillad karré med en krämig tomat och löksalsa samt syrlig paprika
2013-05-18- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 3:00 h
- Ready In: 3:30 h
Related Recipes:
Idag så vart det en grillad karré som fick ligga länge på grillen under locket på indirekt värme, det ger en mycket saftig karré som får mycket smak och den klarar sig utan en massa passande.
Till karrén serverade jag en trevlig yoghurtsalsa med tomat och lök, samt en grillad paprika som fått lite syrlighet tillsatt för att passa till kött och salsa.
Ingredients
- 1 kg Karré (gör snitt på ovansidan)
- 1 dl Rödvin
- 15 ml Soya Japansk
- 15 ml Chilisauce
- 10 ml God grillkrydda
- 250 gr Cocktailtomater (skivade)
- 4 st Vårlökar (skivade)
- 1 st Äpple (rivet)
- 3 dl Mat yoghurt
- Salt
- Svart peppar
- 5 st Paprikor (gärna några olika sorter)
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 15 ml Olivolja
- Salt
- 1 Nypa salt
Method
Step 1
Tänd grillen och blanda marinaden av rödvin, soya, chilisauce, och grillkrydda ordentligt och pensla det på Karrén
Step 2
När du har glöd lägg den på sidorna och lägg en större aluminiumform i botten som köttsaften kan rinna ner i, lägg köttet på gallret med paprikan se till att det inte ligger på glöden.
Step 3
Lägg på locket och var 25 minut penslar du köttet efter 1h tar man bort paprikan efter 3h är köttet klart.
Step 4
Salsan gör man genom att blanda tomat, lök och äpple med yoghurten och smakar av med salt och svart peppar, låt den bli lite rumsvarm medan köttet grillar klart
Step 5
Paprikan delar man, tar bort kärnhus och strimlar, sedan blandar man den med olivolja, vinäger och nypan socker, smaka sedan av med lite salt
Step 6
Kom ihåg potatisen innan köttet är klart och när allt är klart lägg upp snyggt och servera..