Loader

Långgrillad karré med en krämig tomat och löksalsa samt syrlig paprika

2013-05-18
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 3:00 h
  • Ready In: 3:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så vart det en grillad karré som fick ligga länge på grillen under locket på indirekt värme, det ger en mycket saftig karré som får mycket smak  och den klarar sig utan en massa passande.

Till karrén serverade jag en trevlig yoghurtsalsa med tomat och lök, samt en grillad paprika som fått lite syrlighet tillsatt för att passa till kött och salsa.

Rostade potatisen 

Ingredients

  • 1 kg Karré (gör snitt på ovansidan)
  • 1 dl Rödvin
  • 15 ml Soya Japansk
  • 15 ml Chilisauce
  • 10 ml God grillkrydda
  • 250 gr Cocktailtomater (skivade)
  • 4 st Vårlökar (skivade)
  • 1 st Äpple (rivet)
  • 3 dl Mat yoghurt
  • Salt
  • Svart peppar
  • 5 st Paprikor (gärna några olika sorter)
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 15 ml Olivolja
  • Salt
  • 1 Nypa salt

Method

Step 1

Tänd grillen och blanda marinaden av rödvin, soya, chilisauce, och grillkrydda ordentligt och pensla det på Karrén

Step 2

När du har glöd lägg den på sidorna och lägg en större aluminiumform i botten som köttsaften kan rinna ner i, lägg köttet på gallret med paprikan se till att det inte ligger på glöden.

Step 3

Lägg på locket och var 25 minut penslar du köttet efter 1h tar man bort paprikan efter 3h är köttet klart.

Step 4

Salsan gör man genom att blanda tomat, lök och äpple med yoghurten och smakar av med salt och svart peppar, låt den bli lite rumsvarm medan köttet grillar klart

Step 5

Paprikan delar man, tar bort kärnhus och strimlar, sedan blandar man den med olivolja, vinäger och nypan socker, smaka sedan av med lite salt

Step 6

Kom ihåg potatisen innan köttet är klart och när allt är klart lägg upp snyggt och servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: