Långsamt ugnsbakade revben med sås på grillade grönsaker
2012-10-06- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 8:00 h
- Ready In: 8:30 h
Related Recipes:
Kött som tillagas under en längre tid i låg temperatur ger en fantastisk smak och mörhet, mina revben har legat i ugnen i 90 under närmare 3 timmat.
När det var närmare 3 timmar kvar så ställdes grönsakerna in som skulle vara som grund till såsen, till allt serverades ris som kryddats med lite vitlök.
Ingredients
- 1,5 Knäckta revben
- 30 ml Flytande honung
- Lökpulver
- Vitlökspulver
- Salt
- Svartpeppar
- 2 st Lökar (i klyftor)
- 1 st Äpple (utan kärnhus i klyftor)
- 2 dl Grädde
- 3 st Tomater (i bitar)
- 0,5 - 1 st Grön chili (i bitar)
- 1 st Röd paprika (i bitar)
- 2 st vitlöksklyftor (i bitar)
- 4 st Morötter (skalade och i stänger)
- 15 ml Maizena
- Rapsolja
Method
Step 1
Lägg ut två ark med aluminiumfolie som du lägger revbenen på med benen neråt, gör snitt på ovansidan och ringla honung på, lite lite rapsolja, krydda med lökpulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Step 2
Lägg på lökklyftorna från en halva lök på varje och dela upp äpplet i paketen, vik ihop foliet och gör paket som du ställer i ugnen på 90° i minst 8h
Step 3
När det återstår ca 3h lägger man tomater, lök, vitlök, chili och paprika på en plåt med lite olja och ställer i ugnen.
Step 4
Sista 30 minuterna häller på på grädden på grönsakerna, ta ut grönsakerna med grädden när det gått 30 minuter och placera dom i en mixer eller i en skål för att handmixa. Ta ur köttet och häll saften ur foliepaketen i med grönsakerna också (använd löken och äpplena till garnering)
Step 5
Mixa allt ordentligt och häll upp det i en kastrull, låt sedan allt puttra i ca 10 minuter sedan så reder man med maizenan utrört i lite vatten. Smaka av såsen
Step 6
Riset kokas enligt förpackning och morötterna med litesalt och olja så att, köttet delas upp och läggs upp snyggt sedan är det bara att servera och njuta av ditt långkok...
Step 7