Loader

Lättpannerad torskfilé med krämig bulgur med grönt och en svarpepparvinägrett

2015-01-29
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En lätt och härlig vardagsrätt med bulgur som får lite karaktär av en krämig risotto som ett trevligt tillbehör tillsammans med torskfilén, till det sedan en sötsur vinägrett med svartpeppar som bryter av fint.

Ingredients

  • 500 gr Torskfilé
  • 2 dl Ströbröd
  • 15 ml Vitlökspulver
  • 15 ml Örtkrydda
  • Salt
  • Rapsolja
  • 3 dl Bulgur
  • 5 dl Vatten
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 1 st Tomat (hackad)
  • 1 st Röd paprika (tärnad)
  • 1 näve Sallads mix
  • 1 dl Riven ost
  • 1 msk Flytande honung
  • 1 msk Vittvinsvinäger
  • 1 dl Rapsolja
  • Svart peppar

Method

Step 1

Koka Bulguren enligt förpackningens anvisningar med vattnet och vinet, samt buljongtärningen.

Step 2

Blanda sedan honung, vinäger och oljan ordentligt, smaka av med svartpeppar.

Step 3

Häll ströbrödet i en skål och blanda i vitlökspulver, örtkrydda och salt, vänd torskfiléerna i ströbrödet.

Step 4

Värm olja i en stekpanna och när det är varmt, lägg i torsken som ska få fin färg på bägge sidorna.

Step 5

När bulguren är klar vänd i lök, tomat, paprika, salladsmixen och avsluta med den rivna osten, smaka av och servera den med den stekta torsken och svartpepparvinägretten.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: