Lättpannerad torskfilé med krämig bulgur med grönt och en svarpepparvinägrett
2015-01-29- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En lätt och härlig vardagsrätt med bulgur som får lite karaktär av en krämig risotto som ett trevligt tillbehör tillsammans med torskfilén, till det sedan en sötsur vinägrett med svartpeppar som bryter av fint.
Ingredients
- 500 gr Torskfilé
- 2 dl Ströbröd
- 15 ml Vitlökspulver
- 15 ml Örtkrydda
- Salt
- Rapsolja
- 3 dl Bulgur
- 5 dl Vatten
- 1 dl Vitt vin
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 1 st Tomat (hackad)
- 1 st Röd paprika (tärnad)
- 1 näve Sallads mix
- 1 dl Riven ost
- 1 msk Flytande honung
- 1 msk Vittvinsvinäger
- 1 dl Rapsolja
- Svart peppar
Method
Step 1
Koka Bulguren enligt förpackningens anvisningar med vattnet och vinet, samt buljongtärningen.
Step 2
Blanda sedan honung, vinäger och oljan ordentligt, smaka av med svartpeppar.
Step 3
Häll ströbrödet i en skål och blanda i vitlökspulver, örtkrydda och salt, vänd torskfiléerna i ströbrödet.
Step 4
Värm olja i en stekpanna och när det är varmt, lägg i torsken som ska få fin färg på bägge sidorna.
Step 5
När bulguren är klar vänd i lök, tomat, paprika, salladsmixen och avsluta med den rivna osten, smaka av och servera den med den stekta torsken och svartpepparvinägretten.