Lättstekt torsk med stora vita bönor och ugnsbakade tomater i en spenatbädd
2015-05-18- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Ibland är det gott med mat som inte är så tung utan man är sugen på något lätt, här är ett recept som garanterat får dig mätt utan utan att vara för tung med torsk och en sallad med stora vita bönor, rostade tomater och lök, spenat och näve kärnor.
Ingredients
- 500 gr Torsk (5 bitar)
- 300 gr Cocktailtomater i lite olika färger
- 2 st Gul lök (klyftad)
- 3 dl Vita stora bönor
- 100 gr Bladspenat
- 0,5 dl Solroskärnor
- 0,5 dl Pumpafrön
- 0,5 dl Pumpafrön
- 30 ml Vittvinsvinäger
- Olivolja
- Flingsalt
- Salt
- Svartpeppar
- Citron (i klyftor)
Method
Step 1
Förbered de stora vita bönorna genom att blöttlägga dem i god tid
Step 2
Sätt ugnen på 200° och börja koka bönorna i ca 35 - 40 minuter tills de är mjälla i konsistensen
Step 3
Under tiden lägg tomaterna med löken på en plåt med lite olivolja i ugnen, låt tomaterna skrumpna och löken bli mjuk vilket tar ca 25 minuter.
Step 4
Ta ut plåten och häll på lite mera olivolja och vittvinsvinägern, häll av vattnet från vita bönorna och lägg bönorna på plåten, alla frön, strö lite flingsalt och svartpeppar på och vänd försiktigt
Step 5
Värm en panna på medelvärme och stekt torsken försiktigt med lite olivolja, salt och svartpeppar
Step 6
När torsken är klar vänd ner babyspenaten i bön och tomatröran, lägg upp den direkt med torsken ovanpå, en citronklyfta och några droppar olivolja på torsken... mmm och smaklig måltid