Loader

Lättstekt torsk med stora vita bönor och ugnsbakade tomater i en spenatbädd

2015-05-18
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Ibland är det gott med mat som inte är så tung utan man är sugen på något lätt, här är ett recept som garanterat får dig mätt utan utan att vara för tung med torsk och en sallad med stora vita bönor, rostade tomater och lök, spenat och näve kärnor.

Ingredients

  • 500 gr Torsk (5 bitar)
  • 300 gr Cocktailtomater i lite olika färger
  • 2 st Gul lök (klyftad)
  • 3 dl Vita stora bönor
  • 100 gr Bladspenat
  • 0,5 dl Solroskärnor
  • 0,5 dl Pumpafrön
  • 0,5 dl Pumpafrön
  • 30 ml Vittvinsvinäger
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citron (i klyftor)

Method

Step 1

Förbered de stora vita bönorna genom att blöttlägga dem i god tid

Step 2

Sätt ugnen på 200° och börja koka bönorna i ca 35 - 40 minuter tills de är mjälla i konsistensen

Step 3

Under tiden lägg tomaterna med löken på en plåt med lite olivolja i ugnen, låt tomaterna skrumpna och löken bli mjuk vilket tar ca 25 minuter.

Step 4

Ta ut plåten och häll på lite mera olivolja och vittvinsvinägern, häll av vattnet från vita bönorna och lägg bönorna på plåten, alla frön, strö lite flingsalt och svartpeppar på och vänd försiktigt

Step 5

Värm en panna på medelvärme och stekt torsken försiktigt med lite olivolja, salt och svartpeppar

Step 6

När torsken är klar vänd ner babyspenaten i bön och tomatröran, lägg upp den direkt med torsken ovanpå, en citronklyfta och några droppar olivolja på torsken... mmm och smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
    -Hippokrates
    %d bloggare gillar detta: