Lax i krämig pestosås med ingefära, rödlök och tomat
2014-03-23- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En lagom komplicerad pastarätt som är lite av en festrätt en sin enkelhet med läckra smaker som passar bra ihop, laxen i bitar som bakas i ugnen med en läcker sås med pesto, ingefära, soltorkad tomat och vitlök för att sedan serveras med färgglad tagliatelle.
Pestorecept hittar du här, om du inte köper färdig.
Ingredients
- 600 gr Lax (i bitar ca 3x3 cm)
- 1 st Rödlök (tärnad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 15 ml Färsk ingefära (finriven)
- 30 ml Soltorkad tomat (tärnad)
- 3 dl Grädde
- 15 ml Hummerfond
- Salt
- Svart peppar
- 6 portioner Färsk Tagliatelle (gärna tomat & spenat)
- 1 rejäl näve Babyspenat
- Hyvlad parmesanost
- Olivolja
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Använd en bunke och blanda rödlök, vitlök, ingefära, tomat med grädde samt hummefond, krydda med svartpeppar och salt.
Step 3
Lägg fisken i en ugnsform med lite olja i botten, salta fisken lite och lägg sedan röran på varje fisk
Step 4
Ställ in fisken i ugnen i ca 20 - 25 minuter
Step 5
Sätt på pastavattnet väl saltat, och koka pastan enligt förpackning
Step 6
Häll vattnet av pastan när den är klar, och häll lite olivolja på och vänd försiktigt i spenaten.
Step 7
Servera pastan med laxen som toppas med svartpeppar och den hyvlade parmesanen.