Lax och bulgurpytt med lök och syrligt äpple
2015-04-14- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
En enkel och trevlig fiskrätt som passar perfekt som ett trevligt vardags recept, en krydig lax som vi blandar ihop med ett äckert bulgur.
Ingredients
- 3 dl Bulgur
- 500 gr Lax ( i tärningar)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1 st Äpple syrligt (tärnat)
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Balsamvinäger
- 1,5 dl Vitt vin
- Salt
- Svart peppar
- 1 dl Gräslök (strimlad)
Method
Step 1
Koka bulguren efter anvisningarna
Step 2
Samtidigt som bulguren blir färdig, värm en panna med lite olja.
Step 3
Häll i löken och äpplebitarna som ska bli lite mjuka, lägg sedan i tomatpurén samt balsamvinägern och låt det fräsa med lite.
Step 4
Lägg sedan i laxen och vänd det lite, slå på vinet och sätt på ett lock, stäng av värmen på plattan medans pannan ligger kvar och låt det dra i minst 5 minuter.
Step 5
Vänd sedan i bulguren samt gräslöken, smaka av med salt och svart peppar,
Step 6
Lägg upp och toppa med några droppar olivolja