Loader

Lax och bulgurpytt med lök och syrligt äpple

2015-04-14
  • Servings: 5
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

En enkel och trevlig fiskrätt som passar perfekt som ett trevligt vardags recept, en krydig lax som vi blandar ihop med ett äckert bulgur.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 500 gr Lax ( i tärningar)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Äpple syrligt (tärnat)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1,5 dl Vitt vin
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 dl Gräslök (strimlad)

Method

Step 1

Koka bulguren efter anvisningarna

Step 2

Samtidigt som bulguren blir färdig, värm en panna med lite olja.

Step 3

Häll i löken och äpplebitarna som ska bli lite mjuka, lägg sedan i tomatpurén samt balsamvinägern och låt det fräsa med lite.

Step 4

Lägg sedan i laxen och vänd det lite, slå på vinet och sätt på ett lock, stäng av värmen på plattan medans pannan ligger kvar och låt det dra i minst 5 minuter.

Step 5

Vänd sedan i bulguren samt gräslöken, smaka av med salt och svart peppar,

Step 6

Lägg upp och toppa med några droppar olivolja

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
    -Robert Lynd
    %d bloggare gillar detta: