Loader

Lemoncurd grillad laxfilé med smörpocherade spröda primörer och krossad färskpotatis

2016-07-11
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Lax är en något som de flesta av oss lägger på grillen med olika resultat, här kommer ett recept som jag törs garantera kommer att bli en ny hitt vid middagsbordet.

I det här receptet är det tänkt att du ska krossa potatisen och lägga i botten av tallriken, toppa med den  spröda laxen ovanpå för att sedan hälla smöret och grönsakerna ovanpå, detta kommer att ge en härlig smak från laxen och smöret tillsammans med potatisen.

Ingredients

  • 650 gr Laxfilé (med skinn, utan ben)
  • 1,5 msk Lemoncurd
  • 0,5 msk Vatten
  • 150 gr Späda morötter (cm stora bitar)
  • 150 gr Sockerärtor (ansade)
  • 2 st Salladslökar (skivade)
  • Några Basilika blad
  • 100 gr Smör
  • 1 st Paprika (urtagen)
  • 1 st Zucchini (dm långa klyftor)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 700 gr Färskpotatis (skrubbad)

[methods]

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
    -Douglas Adams
    %d bloggare gillar detta: