Lime och chili stekt kycklinglårfilé med garbanzobönor, tomat och paprika på salladsbädd
2016-06-12- Cuisine: Medelhavet, Nyttigt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
I vår trädgård har vi några lådor med odlingar för hemmabruk där vi bla har lite olika trevliga spröda sallader, dessa har vuxit rejält och det är nästan lite för mycket av allt det goda. Så nu försöker jag hitta på lite roligare rätter som inte är en klassisk sallad där jag kan använda vår hemodlade goda sallad, så här kommer en härligt varm röra som man ska äta med mycket sallad i form av spröda goda blad.
Så idag vart receptet en läcker röra med smakrika kycklinglårfilér tillsammans med goda garbanzobönor, tomat, paprika smaksatt med lime och lite chili, till detta serverar vi sallad, fetaost och bröd en enkel och smakrik middag som passar vardag och till fest.
Ingredients
- 450 gr Kycklinglårfilé (strimlad)
- 350 gr Garbanzobönor (kokta)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Tomater (tärnad)
- 1 cm Chili (hackad)
- 1/2 Paprika (tärnad)
- 1 msk Tomatpuré
- 1 st Lime
- Rapsolja
- 120 gr Feta ost
- 1 Näve späd sallad
- Bröd typ tortilla
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Börja med att steka kycklingen i lite rapsolja, salt och peppar
Step 2
När kycklingen börjar bli klar lägg i lök samt chili, och fräs löken mjuk.
Step 3
Häll i tomaterna samt paprikan, pressa i juicen från limen samt lägg i tomatpurén, vänd allt försiktigt och låt det koka ihop.
Step 4
Avsluta med att ha i bönorna och låt dessa bli varma, smaka av med salt och svartpeppar.
Step 5
Servera allt med sallad, feta osten och brödet, smaklig måltid.