Lime och chilimarinerad kycklingfilé med en yoghurt med lök & mynta samt läckert grönsaks paket
2014-06-01- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läckert syrlig och het kyckling filé på grillen som serveras med en yoghurt som smaksatts med lök och mynta, till detta serverade jag ett paket med läckra grönsaker och kokt färskpotatis.
Ingredients
- 4 st Kycklingfiléer (delad en gång längs med)
- 20 ml Limejuice
- 2 cm Chili (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1 dl Vatten
- 4 dl Yoghurt
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 6 st Mynta blad
- 12 st Cocktailtomater
- 8 st Champinjoner (delade)
- 2 st Paprikor (delade)
- 2 st Vitlöksklyftor (skivade)
- Olivolja
- 600 gr Färskpotatis (tvättad)
- Aluminiumfolie
Method
Step 1
Blanda en marinad med limejuice, chili, pressad vitlök och vatten, lägg i kycklingen och låt den dra lite.
Step 2
Tänd grillen och börja koka potatisen.
Step 3
Blanda yoghurten löken och myntan, smaka av med salt och lite svartpeppar
Step 4
Lägg Cocktailtomaterna, champinjonerna, paprikan, vitlök på ett aluminiumfolie ark, salta, peppra och häll lite olivolja på och förslut folien.
Step 5
Ta med kycklingen och grönsakspaketet ut till grillen, lägg paketet först på gallret ovanför glöden sätt på locket och låt det ligga där i några minuter.
Step 6
Lägg paketet på den del av grillen där det inte är glöd, och börja sedan grilla kycklingen tills den är klar, pensla marinad på under tiden du grillar den.
Step 7
Häll vattnet av potatisen och servera allt trevligt upplagt men lite mynta som garnering.