Loader

Lime och chilimarinerad kycklingfilé med rostad potatis och foliebakade grönsaker.

2016-06-26
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

Lite mörkt ute med regnet hängande i luften en perfekt dag för grillning som värmer, idag så jobbar vi med syra och hetta för att skapa en passande middag.

Den härliga syran från limen gifter sig fint med hettan från chilin i denna rätt med svensk kycklingfilé, till detta så rostas potatis som vi till serveringen vänder ihop med de foliebakade grönsakerna.

Sås är överflödigt till denna rätt då du får en härlig sky från grönsakerna, du kan dock servera en trevlig grill- BBQ sås till.

Ingredients

  • 4 st Kycklingfiléer (svenska)
  • 3 st Lime
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 msk Honung
  • 1 -2 tsk Chili (hackad)
  • 1 dl Vatten
  • Salt
  • 500 gr Potatis ( i bitar)
  • 2 t Tomater (klyftor)
  • 1 st Rödlök (klyftor)
  • 1/2 st Vitlök solo (hackad)
  • 1/2 st Zucchini ( i halvmånar)
  • 120 gr Sockerärtor (skär bort ändarna)
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • Rapsolja
  • Aluminiumfolie

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 220°

Step 2

Pressa en lime i en bunke och slå på vatten samt ha i tomatpuré, chili och salt, lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och vänd allt försiktigt.

Step 3

Lägg ut ett större ark med folie på bänken lägg där sedan tomat, rödlök, zucchini, vitlök och sockerärtor, vik upp kanterna och salta, slå på lite rapsolja och vitvinsvinägern, förslut paketet.

Step 4

Lägg potatisen på en plåt och ställ den i ugnen i ca 35 minuter, tills den får färg och blir klar.

Step 5

Gå till grillen och grilla kycklingfiléerna ovanför glöden så de får fin färg på bägge sidorna, pensla på marinad ofta. lägg foliepaketet på sidan om glöden så länge.

Step 6

Lägg sedan kycklingen åt sidan på grillen där du inte har glöd, och lägg foliepaketet ovanpå glöden, stäng locket och låt allt vara i ca 10-12 minuter.

Step 7

Dela två stycken lime till fyra halvor, öppna locket och lägg limen på glöden och ge den färg.

Step 8

Ta ut potatisen och salta den, ta sedan bort foliepaketet från grillen och häll grönsakerna ovanpå potatisen, vänd allt försiktigt och lägg upp snyggt.

Step 9

Ta bort kycklingfiléerna och låt de vila i någon minut innan du delar varje filé i tre delar, lägg upp med den grillade limen och servera med potatis och grönsakerna.. Smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: