Loader

Lime och ingefärsmarinad kycklingklubba med morotsstänger och dadlar

2016-01-20
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Min son frågade om vilket land middagen idag var inspirerad ifrån, en intressant fråga vilken jag efter lite tänkande nog är mellanöstern.

Svenska kycklingklubbor som marineras i en marinad med lime, vitlök och ingefära och grillas i ugnen, till det bakar vi samtidigt morötter tillsammans med dadlar och under tiden i ugnen får vi en härlig sky i botten.

Jag serverade ett Basmatiris och en grönsallad till.

Ingredients

  • 6 st Kycklingklubbor
  • 2 st Lime (skalet rivet och pressade)
  • 20 gr Ingefära (finriven)
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Vatten
  • 300 gr Morötter (skalade i stänger)
  • 200 gr Dadlar (urkärnade)
  • 6 portioner Basmatiris
  • Grönsallad efter eget huvud

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225° och börja koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.

Step 2

Blanda den pressade limen med det avrivna skalet, ingefära, rapsolja, pressad vitlök och vatten, salta lite och gnid in marinaden i kycklingklubborna.

Step 3

Lägg sedan morötter och dadlar i en ugnsform och placera kycklingklubborna ovanpå

Step 4

Häll på eventuell överbliven marinad och placera formen i ugnen, låt den stå i ca 35 - 40 minuter och kontrollera att den kommit upp i 82°

Step 5

Servera sedan den saftiga kycklingklubban med morötter och dadlar tillsammans med skyn från botten av formen samt basmatiriset snyggt upplagt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: