Lime och ingefärsmarinad kycklingklubba med morotsstänger och dadlar
2016-01-20- Cuisine: Mellanöstern
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Min son frågade om vilket land middagen idag var inspirerad ifrån, en intressant fråga vilken jag efter lite tänkande nog är mellanöstern.
Svenska kycklingklubbor som marineras i en marinad med lime, vitlök och ingefära och grillas i ugnen, till det bakar vi samtidigt morötter tillsammans med dadlar och under tiden i ugnen får vi en härlig sky i botten.
Jag serverade ett Basmatiris och en grönsallad till.
Ingredients
- 6 st Kycklingklubbor
- 2 st Lime (skalet rivet och pressade)
- 20 gr Ingefära (finriven)
- 2 msk Rapsolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Vatten
- 300 gr Morötter (skalade i stänger)
- 200 gr Dadlar (urkärnade)
- 6 portioner Basmatiris
- Grönsallad efter eget huvud
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225° och börja koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.
Step 2
Blanda den pressade limen med det avrivna skalet, ingefära, rapsolja, pressad vitlök och vatten, salta lite och gnid in marinaden i kycklingklubborna.
Step 3
Lägg sedan morötter och dadlar i en ugnsform och placera kycklingklubborna ovanpå
Step 4
Häll på eventuell överbliven marinad och placera formen i ugnen, låt den stå i ca 35 - 40 minuter och kontrollera att den kommit upp i 82°
Step 5
Servera sedan den saftiga kycklingklubban med morötter och dadlar tillsammans med skyn från botten av formen samt basmatiriset snyggt upplagt.