Lime och mozzarella spetsade pannbiffar med somrig pasta och krämig örtsås
2012-07-19- Servings: 6
- Prep Time: 40m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag så känns det som om sommaren kommit på lite besök till slut och jag vart lite solinspirerad i maten, jag gjorde en färsbiff som jag gav lite skön smak av limeskal och mozzarella som sedan grillas.
Ingredients
- 1kg Färs
- 1st Lime (skalet tvättat och rivet fint)
- 1st Mozarella (i tärningar)
- 1cm Röd chili (finhackad)
- 1st Vitlök solo (pressad)
- Örtsalt
- Svart peppar
- 15ml Olivolja
- ----------
- 1pkt Pasta (gärna någon lite mindre sort)
- 1,5st näve Ruccola (sköljd)
- 1st Gul lök (fint skivad i halvmånar)
- Salt
- Olivolja
- Svart peppar
- -----------
- Koka pastan enligt paket, häll av vattnet, salta och ha på lite olja
- Blanda i ruccola och löken vänd sedan försiktigt
- Smaka av och servera
- ----------
- 4dl Yoghurt
- 1dl Majonnäs köpt eller efter recept i slutet på receptet
- 1st klyfta vitlök pressad
- Gräslök hackad
- Mynta
- Timjan
- Salt
Method
Step 1
Blanda ihop färsen med limeskal, mozzarella, chili, vitlök, olivolja och krydda med salt samt peppar, provstek sedan och smaka av
Step 2
Blöt händerna med kallt vatten och forma färsen till lagom stora pannbiffar, och lägg dom sedan på en varm grill
Step 3
----------
Step 4
Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och testa dig fram med örterna tills du är nöjd
Step 5
Smaka av och servera
Övrigt
– Grillad tomat till ger lite färg
– Servera även en läcker sallad till
– Majonnäsreceptet hittar du här