Limebakad laxfilé med selleri och morötter frästa i olivolja serverat på pastabädd
2015-01-05- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En enkel, nyttig och trevlig pastarätt med trevliga smaker av den syrliga limen och lite sötare rotfrukterna med laxen, rätten blir saftig och olivoljan med rotsakerna gör sås helt överflödigt.
Ingredients
- 800 gr Laxfilé (urbenad)
- 2 st Limé (delade i halvor)
- Olivolja av bättre kvalitet
- 150 gr Rotselleri (skalad & tärnad i 1/2 cm)
- 150 gr Morötter (skalad & skivad)
- 1 dm Purjolök (skivad)
- Salt
- Svart peppar
- 6 port Pasta
Method
Step 1
Sätt på saltat pastavatten och ugnen på 220°
Step 2
Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform, salta och peppra på ovansidan, pressa limen över och lägg dem, häll några matskedar olivolja på och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, laxen ska precis bli klar och dela sig lätt.
Step 3
Häll lite olja i en panna och när den är varm lägg i selleri och morötter som ska bli lite mjuka och få färg, på slutet lägg i purjolöken och salta lite.
Step 4
Koka pastan enligt anvisningarna och när den är klar, häll av vattnet och vänd i lite olivolja.
Step 5
Lägg sedan upp pastan med grönsakerna på, lägg lax på toppen och häll på lite av den vätska som blivit i ugnsformen, toppa med en grön kvist och några varv med svartpeppar kvarnen ... smaklig måltid