Lingon och rosmarinbiffar med sötsyrlig balsamicovinägrett
2015-07-21- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Jag tycker att lingon är en härlig smakgivare som vi ibland är lite fega att använda, här är ett recept på en läcker nötfärsbiff som vi smaksätter med lingon toppat med lite färsk rosmarin och serveras med en läcker vinägrett till som även den får lite smak av lingon.
Till denna serverar du en valfrit tillbehör, själv rostade jag lite potatis och gjorde en härlig sallad.
Ny forskning påvisar att lingon ger goda värden på blodsocker, kolesterol och hjälper till att hålla vikten i schack.
Ingredients
- 500 gr Nötfärs
- 1/2 st Gul lök (hackad)
- 2,5 dl Lingon
- 2 msk Färsk rosmarin (hackad)
- 0,5 msk Honung
- 1 msk Tomatpuré
- 1 msk Röd balsamicovinäger
- 1,5 dl Rapsolja
- 1 msk Vatten
- Svartpeppar
Method
Step 1
Tänd grillen så du får en härlig glöd till det är dags att grilla
Step 2
Lägg färsen i en bunke tillsammans med 1 dl lingon, lök, rosmarin, salt och svart peppar.
Step 3
Blanda färsen och provstek en liten bit och smaka av, krydda eventuellt lite mera, forma sedan 8 biffar
Step 4
Lägg sedan tomatpuré, honung och balsamicovinäger, rör ihop allt ordentligt och tillsätt sedan oljan försiktigt, avsluta sedan med att tillsätta vatten och smaka av med salt & peppar
Step 5
Fixa resten av tillbehören som du valt och lägg biffarna på grillen.
Step 6
När biffarna är genomstekta och tillbehören klara lägg upp allt snyggt och toppa gärna med lite extra lingon.