Loader

Lövbiff med kryddigt mexikanskt grönsaksfräs

2012-11-26
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så vart det en av favoriterna hemma när jag serverade en lövbiff, idag så fyllde jag den inte utan valde att göra ett trevligt grönsaksfräs med ett klart mexikanskt stuk.

Egentligen är det en väldigt enkel rätt eftersom biffarna steks först, sedan alla grönsakerna samtidigt som bara ska mjukna lite.

Med chilin bestämmer man hur hett man vill att det ska vara, och till serverar man ris, potatis eller något annat trevligt.

Ingredients

  • 6 st Lövbiffar
  • 1 st Gul paprika (skivad)
  • 1 st Röd paprika (skivad)
  • 1 st Grön paprika (skivad)
  • 1 st Lök (klyftad)
  • 2 st Tomater (tärnad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 15 ml Honung
  • Efter smak röd chili (finhackad)
  • Salt
  • Rapsolja
  • Spiskummin
  • Paprikapulver
  • Koriander

Method

Step 1

Gör i ordning potatisen eller ris vilket du vill ha till.

Step 2

Stek först lövbiffarna med salt och peppar, håll dom varma i ugnen.

Step 3

Värm upp pannan ordentligt och ha i ganska ordentligt med olja, lägg försiktigt i alla grönsaker när oljan blivit varm

Step 4

Fräs allt ordentligt under försiktig omrörning hela tiden, lägg i tomatpurén och honungen.

Step 5

Krydda med kummin, paprikapulver, koriander och salt, smaka av och servera när paprikan är mjuk med tuggmotstånd.

Step 6

Sedan är det bara att servera ditt härliga grönsaksfräs tillsammans med lövbiffen och ditt tillbehör..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Receptbyran.se on 7 december, 2012

      Det här kanske kan bli kvällens utmaning.

        Svara
      • posted by Patric on 7 december, 2012

        Det tycker jag att du ska ge dig i kast med, du kommer inte bli missnöjd 🙂

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
    -Amy Winehouse
    %d bloggare gillar detta: