Lövbiff med kryddigt mexikanskt grönsaksfräs
2012-11-26- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag så vart det en av favoriterna hemma när jag serverade en lövbiff, idag så fyllde jag den inte utan valde att göra ett trevligt grönsaksfräs med ett klart mexikanskt stuk.
Egentligen är det en väldigt enkel rätt eftersom biffarna steks först, sedan alla grönsakerna samtidigt som bara ska mjukna lite.
Med chilin bestämmer man hur hett man vill att det ska vara, och till serverar man ris, potatis eller något annat trevligt.
Ingredients
- 6 st Lövbiffar
- 1 st Gul paprika (skivad)
- 1 st Röd paprika (skivad)
- 1 st Grön paprika (skivad)
- 1 st Lök (klyftad)
- 2 st Tomater (tärnad)
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 15 ml Tomatpuré
- 15 ml Honung
- Efter smak röd chili (finhackad)
- Salt
- Rapsolja
- Spiskummin
- Paprikapulver
- Koriander
Method
Step 1
Gör i ordning potatisen eller ris vilket du vill ha till.
Step 2
Stek först lövbiffarna med salt och peppar, håll dom varma i ugnen.
Step 3
Värm upp pannan ordentligt och ha i ganska ordentligt med olja, lägg försiktigt i alla grönsaker när oljan blivit varm
Step 4
Fräs allt ordentligt under försiktig omrörning hela tiden, lägg i tomatpurén och honungen.
Step 5
Krydda med kummin, paprikapulver, koriander och salt, smaka av och servera när paprikan är mjuk med tuggmotstånd.
Step 6
Sedan är det bara att servera ditt härliga grönsaksfräs tillsammans med lövbiffen och ditt tillbehör..
posted by Receptbyran.se on 7 december, 2012
Det här kanske kan bli kvällens utmaning.
posted by Patric on 7 december, 2012
Det tycker jag att du ska ge dig i kast med, du kommer inte bli missnöjd 🙂