Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör
2017-06-12- Servings: 5
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Dottern önskade sig biff med vitlökssmör till middagen vilket jag tog tillvara på trots att planen var något helt annat, det är alltid roligt när man får laga till en måltid som någon är sugen på och önskar sig.
För att uppfylla önskemålet steker en god lövbiff och för att få med rejält med grönsaker så gör vi en härligt smakrik röra med grönsaker, till det gör vi ett härligt rumstempererat mjukt vitlökssmör och rostar färskpotatis.
Ingredients
- 5 st Lövbiffar
- 125 gr Smör
- 1 msk Rapsolja
- 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1 st Zucchini (kvartar)
- 2 st Morötter (kvartar)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 st Gul paprika (strimlad)
- 1 st Tomat (tärnad)
- 2 msk Tomatpuré
- 1/5 dl blandade färska örter (hackade)
- 1/2 dl Vatten
- 600 gr Färskpotatis
- Svartpeppar
- Salt
- Rapsolja att fritera i
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och ställ in potatisen på en plåt med lite rapsolja i botten, låt potatisen rostas i ca 40 minuter tills den fått färg och är mjuka rätt igenom.
Step 2
Värm smöret så det blir mjukt, blanda i 2 msk rapsolja och vitlöken smaka av med salt och svartpeppar
Step 3
Värm en kastrull med lite olja i botten, lägg i löken och morötterna som får mjukna lite, lägg i zucchini och paprikan som får fräsa lite.
Step 4
Lägg tomatpurén och den tärnade tomaten, låt det fräsa lite slå på vatten och örterna och låt det puttra ihop, smaka av med salt och svartpeppar.
Step 5
Peppra och salta lövbiffarna, stek dem med lite smör i en gjutjärnspanna
Step 6
Lägg upp lövbiffen på ett fat med grönsaksröran på toppen, ta ut potatisen och salta den ordentligt och lägg upp snyggt på ett fat. Avsluta med att precis innan serveringen lägga på toppar av vitlökssmöret med lite örter på toppen. smaklig måltid