Lunchomelett med basilika, bacon och fetaost
2012-11-10- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
Till kvällen så tänkte jag laga en lite mustigare kycklinggryta så lunchen får bli något enklare, en omelett är ett perfekt alternativ till en enklare lunch och väldigt varierbart.
Min omelett idag är med basilika i och till så serverar jag stekt bacon, fetaost och lite ruccola, men man kan hitta på lite allt möjligt att servera till omeletten.
Ingredients
- 12 st Ägg
- 0,5 dl Grädde
- Salt
- Svart peppar
- Färsk basilika (hackad)
- Smör eller olja att steka i
- 125 gr Bacon (strimlat)
- 1 pkt Fetaost
- 1 näve ruccola
- Olivolja
Method
Step 1
Börja med att steka baconet knaprigt i en panna, låt det sedan droppa av på lite hushållspapper
Step 2
Under tiden så blandar man ägg, grädde, salt, peppar och den färska basilikan och rör ordentligt
Step 3
Värm en panna på medeltemperatur och lägg i olja eller smör, häll i äggsmeten och låt det börja stelna man kan vända någon gång, vik ihop den och låt den glida av pannan på ett fat. OBS! stek inte allt på en gång utan dela upp det i två omeletter, man ska inte steka omeletter på fler än 6 ägg åt gången.
Step 4
En perfekt omelett ska inte ha fått någon färg och vara lite krämig i mitten, men det är en smaksak och var inte rädd att testa dig fram.
Step 5
När den väl är klar och ligger på fatet lägg lite ruccola, smula fetaost och strö bacon på avsluta sedan med lite olivolja på toppen.. servera