Majonnäs (enkelt och utan tillsatser)
2011-11-16- Yield: 1 sats
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
Tillhör du dom som köper majonnäs i tub eller burk, då gissar jag att du inte vet hur enkelt det är att göra själv.
Ingredients
- 2 st äggulor
- 1 tsk dijonsenap går utmärkt med svensk vanlig bordssenap också
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2.5 dl rapsolja inte någon smakrik olja som olivolja eller liknande
- Salt
- Vit peppar
Method
Step 1
Blanda äggulor, senap och vinäger.
Step 2
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
Step 3
Smaka av med salt och peppar.
Variationer att tillsätta med majonnäsen
Rhode Island – Chilisauce lite tabasko och en skvätt cognac
Italiensk – Riven parmesan, pressad vitlök och hackad persilja
Dill majonnäs – Pressad citron och färsk dill
Remouladesås – Hackad pickles med lite spad
Sötstark – Sweet Chili, lite extra färsk chili i och gräddfil
Dippsås – Gräddfil, salladskrydda och lite chilisauce
Det går att hitta på massor och det går utmärkt att även blanda i lite gräddfil eller creme fraiche eller varför inte lite keso…