Loader

Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

2017-07-10
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

  • Power Meet inspired grilled chicken with roasted sweet potatoes and a lovely cornsalsa

  • Varmrökt cajuninspirerad lax med torrubb, sval yoghurtsås, rökta räkor och svensk färskpotatis

En enkel och festlig vardagsrätt med amerikanska toner i marinaden och den klassiska blue cheese såsen, till serverar vi rostade grönsaker som vi gör lite extra krispiga med svarta sesamfrön.

Vi använder oss av en bit svensk benfri kotlett som vi skär åt fel håll så vi får 4 spjut, marinaden är en kraftfull tomatbaserad med lite söttma och hetta.

Visste du att sesamfrön är rika på mineraler, E-vitamin, kalcium, zink, järn, selen och nyttiga fettsyror och sägs ha antiinflammatoriska och antioxidativa effekter.

Ingredients

  • 500 gr benfri Fläsk kotlett (skär ut 4 spjut på längden)
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 0,5 dl Vatten
  • 0,5 msk Grillkrydda
  • 0,5 msk Vittvinsvinäger
  • 0,5 msk Brun farin
  • 2 krm Chiliflakes (eller efter egen smak)
  • 400 gr Mindre potatisar (delade)
  • 400 gr Små morötter med blast( spara ca 2 cm blast, och ta bort lite på spetsen)
  • 4 st färska Rödlökar (delade med blast kvar)
  • 2 msk Svarta sesamfrön
  • 3 dl Creme fraiche
  • 1 st Salladslök (tunt skivad)
  • 20 gr Blåmögelost eller efter smak
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och tänd grillen

Step 2

Lägg creme fraichen i en skål och smula i mögelosten, använd en gaffel att pressa osten i och blanda, avsluta med att blanda i löken och smaka av med salt samt svartpeppar

Step 3

Lägg morötter, potatis och löken på en plåt med lite rapsolja, ställ in plåten i ugnen i ca 30 minuter tills allt fått färg och mjuknat.

Step 4

Gör marinaden genom att blanda tomatpuré med farin, chiliflakes, grillkrydda, vatten och vinäger

Step 5

Salta och peppra köttet, pensla med marinaden och lägg på grillen

Step 6

Vänd köttet då och då, passa på att pensla på det sista av marinaden, köttet är klart när det är genomstekt.

Step 7

Ta ut grönsakerna och slå på lite rapsolja, strö över sesamfröna och vänd försiktigt.

Step 8

Lägg upp köttet med grönsakerna snyggt och servera med blue cheese såsen, Bon appetite

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: