Medelhavsbiffar med honungsfikon, fetaost och tomatsky
2014-12-21- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läcker färsrätt med toner och smaker från medelhavets spännande kök, biffarna kryddas med vitlök och mynta för att sedan serveras med fikon som glaceras med honung, smulad fetaost och en läcker tomatsky.
Jag serverade rostad potatis tiil men du väljer gärna själv vad du önskar 🙂
Ingredients
- 900 gr Nötfärs (gärna grovmald)
- 4 st Vitlöksklyftor
- 1/2 msk Mynta
- 5 st Tomater (hackade)
- 1 dm Purjolök (i bitar)
- 10 st Salviablad
- 5 dl Vatten
- 1 msk Grönsaksfond
- 4 st Färska fikon (skuren i klyftor)
- 1 msk flytande honung
- Salt
- Svart peppar
- Romansallad (lossa blad och skölj dem)
- Olivolja
- 125 gr Fetaost
Method
Step 1
Börja med att påbörja det du tänkt servera till som rostad potatis, ris, kokt potatis eller något annat gott
Step 2
Lägg tomater, vatten, purjolök, salvia och grönsaksfonden i en kastrull som du sedan låter stå och puttra ordentligt medan du gör resten
Step 3
Pressa i vitlöken i färsen och ha i myntan, slå på 1 msk olivolja, salt, svart peppar och blanda väl, provstek en bit, smaka av och krydda eventuellt lite mera.
Step 4
Forma 10 stycken biffar som du steker klara på medelvärme i lite olja, håll dem sedan varma.
Step 5
Gör inte rent stekpannan utan lägg i fikona och honungen, låt fikona få lite färg och mjukna något.
Step 6
När vätskan i tomatskyn reducerat ner till hälften, sila ur allt och behåll skyn, smaka av den och gör sedan klart för servering.
Step 7
Lägg biffarna på salladsblad, fikona på biffarna och smula fetaosten över, slå tomatsky över och servera med ditt tillbehör.. smaklig måltid