Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt
2017-07-07- Cuisine: Medelhavet
- Course: Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Ikväll så vart det en somrig pannbiff med medelhavet i tanken när vi spetsar den med halloumi, koriander och vitlök, till det serverar vi en sallad med matvete som bas och grönsaker marinerade i färskpressad citron och en myntayoghurt toppad med lite honung.
Halloumi är en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av fårmjölk, idag tillverkas den även av get- och komjölk.
Ingredients
- 550 gr Nötfärs
- 1 st Halloumi (Grovriven)
- 2 st Vitlöksklyftot (pressade)
- 2 krm Koriander
- 4 dl Yoghurt av medelhavstyp
- 1 st Rödlök (hackad)
- 1 msk Honung
- 1 msk färsk Mynta (hackad)
- 2 cm Röd chili
- 200 gr Gula cocktailtomater (delade)
- 1 st Vårlök (Hackad)
- 1/2 st Gurka (kvartar)
- 1/2 st Citron
- 3 dl Matvete
- Isbergssallad (stora blad)
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Tillaga matvete enligt anvisningarna på paketet, tänd grillen.
Step 2
Blanda cocktailtomaterna med gurka och gula löken, pressa citronen över, salta och peppra och låt vila
Step 3
Blanda färsen med halloumin, vitlök, koriander och salt samt svartpeppar, provstek och smaka av.
Step 4
Forma färsen till 5 st lika stora biffar
Step 5
Lägg upp yoghurten i en skål och blanda med honung, chili, rödlök och mynta, smaka av med salt.
Step 6
När matvete är klar, häll upp den och låt den svalna lite, blanda den sedan med de citronmarinerade grönsakerna.
Step 7
Grilla biffarna så det får härlig grillyta med halloumin son är i
Step 8
Lägg salladsblad i botten med matvetesalladen på, lägg pannbiffen på och toppa med lite yoghurtsås. (Gärna ett myntablad på toppen)