Medelhavsinspirerad grillsallad med nektarin, fetaost och solrosfrön
2014-06-10- Servings: 4
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
Jag tycker om att grilla men ibland så har man ingen lust att hålla på med massa varma tillbehör utan man känner för något lätt, här är en sallad som gör övriga tillbehör och såser överflödiga och tillagades samtidigt som glöden lägger sig på grillen.
Denna sallad serverade jag till några olika läckra råkorvar som vi grillade en helt vanlig vardagskväll, salladen passar till allt grillat oavsett om det är kött, fågel eller fisk och vill man kan man spetsa salladen med lite kokt färskpotatis eller kanske lite bulgur.
Ingredients
- 30 ml Vittvinsvinäger
- 0,5 dl Olivolja
- 10 ml Färsk oregano (hackad)
- 15 ml Muscavadosocker
- 2 dm Gurka (i kvarts skivor)
- Svart peppar
- 150 gr Cocktailtomater (delade)
- 2 st Nektariner (tärnad)
- 1 st Rödlök gärna färsk (strimlad)
- 0,5 dl Solrosfrön
- 100 gr Sallads mix
- Salt
Method
Step 1
Blanda ihop olivolja, vinäger, muscavado i en bunke och rör till sockret lösts upp, avsluta med salt, svart peppar och oreganon.
Step 2
Smaka av dressingen och lägg sedan i lök, tomat, gurka och nektarin, vänd runt allt lite.
Step 3
Smula i fetaosten och vänd försiktigt igen, avsluta med salladsmixen som också ska vändas i.
Step 4
Lägg upp snyggt och toppa med solrosfrön, lite svart peppar, några droppar oliv olja och en kvist oregano