Loader

Medelhavsjärpar med en lök & paprikayoghurt med mynta och sallad med rostad potatis, grillade zucchini, aubergine samt lök

2012-07-11
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 1:15 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Idag så knackade medelhavet på hemma och ville vara med och inspirerar lite till middagen, det vart i form av en köttfärsjärpe med lite rejäl kryddning, grillade grönsaker med lite olivolja och flingsalt samt en yoghurt sås.

Ingredients

  • 1 kg Färs
  • Paprikapulver
  • Lökpulver
  • Vitlökspulver
  • Örtsalt
  • Cayenne
  • Koriander
  • ----------
  • 3dl Yoghurt
  • 1st Röd paprika (tärnad i små tärningar)
  • 0,5st Rödlök (finhackad)
  • 5st blad Mynta (hackad)
  • Salt
  • 0,2dl Tomatsås av starkare karaktär typ en salsa
  • ----------
  • 800 gr Potatis (i skivor)
  • 1 st Aubergine
  • 1 st Zucchini
  • 2st Lökar
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Blanda paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, örtsalt, koriander och cayenne med färsen och var inte snål utan låt det smaka ordentligt, var bara lite försiktig med cayenne

Step 2

Provstek en liten bit och smaka av

Step 3

Forma som små järpar och grilla på riktigt varmt galler

Step 4

----------

Step 5

Blanda ihop paprika, rödlök, mynta, tomatsås med yoghurten

Step 6

Salta och smaka av, låt dra i minst 30 minuter

Step 7

-----------

Step 8

Ställ in potatisen på en oljad plåt i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter

Step 9

Auberginen, zucchinin och löken grillas hela med järparna

Step 10

När potatisen är rostad och färdig salta och häll lite olja på

Step 11

Grönsakerna ska skivas när dom är klara och det är dags att äta

Step 12

Lägg potatisen i botten på ett fat eller tallrik, lägg sedan på de skivade grönsakerna

Step 13

Häll lite olivolja över allt, och strö lite flingsalt och svart peppar överst

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: