Medelhavsjärpar med en lök & paprikayoghurt med mynta och sallad med rostad potatis, grillade zucchini, aubergine samt lök
2012-07-11- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 45m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 1:15 h
Related Recipes:
Idag så knackade medelhavet på hemma och ville vara med och inspirerar lite till middagen, det vart i form av en köttfärsjärpe med lite rejäl kryddning, grillade grönsaker med lite olivolja och flingsalt samt en yoghurt sås.
Ingredients
- 1 kg Färs
- Paprikapulver
- Lökpulver
- Vitlökspulver
- Örtsalt
- Cayenne
- Koriander
- ----------
- 3dl Yoghurt
- 1st Röd paprika (tärnad i små tärningar)
- 0,5st Rödlök (finhackad)
- 5st blad Mynta (hackad)
- Salt
- 0,2dl Tomatsås av starkare karaktär typ en salsa
- ----------
- 800 gr Potatis (i skivor)
- 1 st Aubergine
- 1 st Zucchini
- 2st Lökar
- Flingsalt
- Olivolja
- Svartpeppar
Method
Step 1
Blanda paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, örtsalt, koriander och cayenne med färsen och var inte snål utan låt det smaka ordentligt, var bara lite försiktig med cayenne
Step 2
Provstek en liten bit och smaka av
Step 3
Forma som små järpar och grilla på riktigt varmt galler
Step 4
----------
Step 5
Blanda ihop paprika, rödlök, mynta, tomatsås med yoghurten
Step 6
Salta och smaka av, låt dra i minst 30 minuter
Step 7
-----------
Step 8
Ställ in potatisen på en oljad plåt i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter
Step 9
Auberginen, zucchinin och löken grillas hela med järparna
Step 10
När potatisen är rostad och färdig salta och häll lite olja på
Step 11
Grönsakerna ska skivas när dom är klara och det är dags att äta
Step 12
Lägg potatisen i botten på ett fat eller tallrik, lägg sedan på de skivade grönsakerna
Step 13
Häll lite olivolja över allt, och strö lite flingsalt och svart peppar överst