Loader

Melon och mozzarellasallad med potatis, bacon och nystekta krutonger

2012-08-08
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Efter en dag med att riva ut ett innertak samt lite körningar till vårat återbruk med skräpet, blir man givetvis hungrig och det kurrar i magen varför inte passar på att göra en smarrig sallad.

Ingredients

  • 800gram potatis (tvättad och i bitar)
  • 2dm Purjolök (finstrimlad)
  • 1st Tomat (tärnad)
  • 200gram Vattenmelon (i små tärningar)
  • 200gram Mozzarella (i tärningar)
  • 15ml Vittvinsvinäger
  • 0,5dl God olivolja
  • Rapsolja
  • Örtsalt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 300gram Bacon strimlat
  • 1st Gul lök i klyftor
  • 5st skivor av ett gott bröd i tärningar/ om gluten fri ta glutenfritt

Method

Step 1

ägg potatisen på en plåt med lite olja och ställ dom i ugnen på 220° i ca 25 minuter

Step 2

När dom fått färg ta ur och vänd med lite salt, låt potatisen svalna

Step 3

Stek baconet med löken så att allt får färg, ta ur pannan undvik att få med fettet och låt det svalna lite

Step 4

Lägg lite rapsolja i pannan med fettet från baconet och stek bröd tärningarna

Step 5

Salta med örtsaltet och när tärningarna fått färg ta ur dom ur pannan

Step 6

Blanda purjo, melon, tomat och mozzarella försiktigt

Step 7

Ha sedan i olja och vinäger och vänd försiktigt

Step 8

Sist vänder man i bacon, lök och potatisen, och smaka av med salt och peppar

Step 9

Avsluta med att ringla lite olja på toppen och strö lite flingsalt, servera bröd krutongerna till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: