Loader

Mexikansk tomat och paprikagryta med champinjoner

2014-11-03
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Varför inte göra något helt vegetarisk idag? eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter.

Ingredients

  • 4 st Paprikor i olika färger (strimlade)
  • 2 dm Purjolök (skivad)
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 400 gr Krossade tomat (lägg några extra kronor på en bra)
  • Rapsolja
  • 1 tsk Muscavado socker
  • 1 tsk Äppelcider vinäger
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 2 krm Basilika
  • Vatten
  • Salt
  • Svart peppar
  • 4 portioner Jasminris
  • 2 dl Creme fraiche

Method

Step 1

Börja med att koka riset enligt förpackningen

Step 2

Hetta upp en panna med lite olja, lägg i paprikan, champinjoner, chilin och purjolöken

Step 3

Låt det fräsa i ca två minuter, häll på krossade tomaterna och lika mycket vatten, muscavado socker, buljongtärningar, basilika samt vinägern.

Step 4

Låt det puttra i ca 7 minuter, smaka av med salt och peppar

Step 5

Servera sedan med riset och en klick sval creme fraiche

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
    -Pierre Daninos
    %d bloggare gillar detta: