Mexikansk tomat och paprikagryta med champinjoner
2014-11-03- Cuisine: Mexico
- Course: Glutenfri, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
Varför inte göra något helt vegetarisk idag? eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter.
Ingredients
- 4 st Paprikor i olika färger (strimlade)
- 2 dm Purjolök (skivad)
- 100 gr Champinjoner (skivade)
- 1 cm Röd chili (hackad)
- 400 gr Krossade tomat (lägg några extra kronor på en bra)
- Rapsolja
- 1 tsk Muscavado socker
- 1 tsk Äppelcider vinäger
- 2 st Grönsaksbuljongtärningar
- 2 krm Basilika
- Vatten
- Salt
- Svart peppar
- 4 portioner Jasminris
- 2 dl Creme fraiche
Method
Step 1
Börja med att koka riset enligt förpackningen
Step 2
Hetta upp en panna med lite olja, lägg i paprikan, champinjoner, chilin och purjolöken
Step 3
Låt det fräsa i ca två minuter, häll på krossade tomaterna och lika mycket vatten, muscavado socker, buljongtärningar, basilika samt vinägern.
Step 4
Låt det puttra i ca 7 minuter, smaka av med salt och peppar
Step 5
Servera sedan med riset och en klick sval creme fraiche