Loader

Mimmis chokladmousse med mörkt rippel

2012-10-28
  • Servings: 6
  • Prep Time: 60m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

En dessert som min dotter bjöd på till min födelsedag, en lagom svår men väldigt smarrig efterätt..

Ingredients

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 160 g mörk och god choklad

Method

Step 1

Smält 110 gram av chokladen försiktigt i micron och vispa grädden (ej för hårt).

Step 2

Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen, vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.

Step 3

Fördela moussen i 6 portionskoppar, låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Step 4

Riv chokladen som är över grovt och lägg ovanpå moussen och servera sedan..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
    -Amy Winehouse
    %d bloggare gillar detta: