Mimmis chokladmousse med mörkt rippel
2012-10-28- Cuisine: Internationell
- Course: Dessert, Glutenfri
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 60m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
En dessert som min dotter bjöd på till min födelsedag, en lagom svår men väldigt smarrig efterätt..
Ingredients
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 160 g mörk och god choklad
Method
Step 1
Smält 110 gram av chokladen försiktigt i micron och vispa grädden (ej för hårt).
Step 2
Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen, vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Step 3
Fördela moussen i 6 portionskoppar, låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Step 4
Riv chokladen som är över grovt och lägg ovanpå moussen och servera sedan..