Loader

Mimmis klassiska potatisbullar med knaperstekt bacon och lingon

2016-01-20
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Jag har en dotter som älskar skolans färdiga potatisbullar och ville ha det en helg, jag sa inga problem men då får du göra dem själv hemma.

Hon googlade lite efter recept och hittade ett som hon gillade, tillsammans så snidade vi till det lite och hon satte fart att laga hemlagade potatisbullar.

Till detta serverade hon läckert knaperstekt bacon och lingonsylt samt en trevlig sallad, allt tillagat och serverat av en överlycklig dotter som fick sin favorit mat gjord av henne själv.

Ingredients

  • 1 l Potatis (fint råriven)
  • 1 st Gul lök (fint hackad)
  • 3 msk Potatismjöl
  • 2 ägg
  • Salt
  • Smör till stekning
  • 140 gr Bacon
  • Lingonsylt/Rårörda lingon

Method

Step 1

Krama ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen. Blanda potatis, lök, potatismjöl, vispat ägg, salt och peppar i en stor skål. Rör om så att allt blandas.

Step 2

Hetta upp smör i en stekpanna och under tiden ta 3 msk smet åt gången och forma platta bullar ca 1,5 cm höga. Stek potatisbullarna 3 minuter på vardera sidan på medelvärme, de ska få en fin, gyllenbrun färg. Kontrollera att de är genomstekta och håll dem varma till servering.

Step 3

Lägg baconet i varm stekpanna och låt det steka i sitt eget fett för att sedan rinna av på hushållspapper.

Step 4

Servera dina fantastiska potatisbullar med baconet, lingon och en smarrig sallad

 

Print Friendly, PDF & Email

Comment (1)

  1. posted by Eba on 8 maj, 2019

    Tack för receptet. Detta ska jag prova. Jag tycker inte om potatisbullar gjorda på potatismos. De köpta som jag gillar är också gjorda på finriven potatis. Detta ska jag prova att laga till /Eba

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: