Loader

Läckra mini cupcakes

2012-08-26
  • Yield: 1 sats
  • Servings: 16
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag har vi haft lite släkt på besök när vår mellangrabb hade födelsedagsfika, tårtan byttes ut mot cupcakes gjorda på samma grund för enkelhetens skull men med lite olika i och topping.

Cupcake grund med vanilj

1 3/4 dl Vetemjöl
1 krm Salt
1/2 tsk Bikarbonat
1 dl Strösocker
100 gr mjukt Smör
1,5 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
Ca 16 st små formar

Extra

Man kan lägga en chokladbit eller ett bär i formen med smeten, vi hade en med ett hallon, en med en bit choklad och en utan något.

1. Förvärm ugnen till 175 grader
2. Rör ihop vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål, låt dedan stå till moment
3. Häll i strösockret i en ny skål och klicka i det rumstempererade smöret
4. Lägg i vaniljsockret och ev annan smaksättare
5. Vispa sedan socker och smör pösigt, gärna med en elvisp
6. Knäck i ett ägg och vispa lite, slå i nästa och vispa väl
7. Nu häller du i mjölblandningen från steg 2, vispa under tiden
8. När allt mjöl är i vispa i ytterligare 2-3 minuter, tills den är slät och luftig
9. Fyll små formar till 2/3 och grädda i 15 – 20 minuter, här kan man lägga i en bit choklad i botten eller ett bär.
10. När dom är klara låt dom svalna till steg 2

Steg 2 toppingen

Färskosttopping

30 gr Riktigt mjukt smör
100 gr Krämig färskost
1 dl Florsocker

1. Vispa ihop smöret med färskosten
2. Ha sedan i florsockret i omgångar
3. Vispa i minst 5 minuter tills det känns smidigt
4. Man kan färga toppingen med lite saft från bär om man vill
5. Låt toppingen sedan stå i kylskåpet i minst 30 minuter
6. Sedan är det bara att spritsa eller bre den på sina cupcakes

Chokladganache

3/4 dl Grädde
100 gr Mörkchoklad (hackad)

1. Hetta upp grädden i en kastrull och när den börjar sjuda ta bort den från värmen
2. Låt chokladen smälta i grädden
3. Rör försiktigt så att du får en slät blank massa
4. Låt sedan svalna i 10 minuter
5. Spritsa eller bred ut den på cupcaksen

Använd fantasin

När toppingen är på så ska det garneras med strössel, bär, nöter eller något annat trevligt, när det är gjort så är det bara att äta.

Dina cupcakes håller några dagar i kylen utan problem, så råkar du göra några för många så gör det inget.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Johannes Edholm on 27 augusti, 2012

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: