Läckra mini cupcakes
2012-08-26- Yield: 1 sats
- Servings: 16
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag har vi haft lite släkt på besök när vår mellangrabb hade födelsedagsfika, tårtan byttes ut mot cupcakes gjorda på samma grund för enkelhetens skull men med lite olika i och topping.
Cupcake grund med vanilj
1 3/4 dl Vetemjöl
1 krm Salt
1/2 tsk Bikarbonat
1 dl Strösocker
100 gr mjukt Smör
1,5 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
Ca 16 st små formar
Extra
Man kan lägga en chokladbit eller ett bär i formen med smeten, vi hade en med ett hallon, en med en bit choklad och en utan något.
1. Förvärm ugnen till 175 grader
2. Rör ihop vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål, låt dedan stå till moment
3. Häll i strösockret i en ny skål och klicka i det rumstempererade smöret
4. Lägg i vaniljsockret och ev annan smaksättare
5. Vispa sedan socker och smör pösigt, gärna med en elvisp
6. Knäck i ett ägg och vispa lite, slå i nästa och vispa väl
7. Nu häller du i mjölblandningen från steg 2, vispa under tiden
8. När allt mjöl är i vispa i ytterligare 2-3 minuter, tills den är slät och luftig
9. Fyll små formar till 2/3 och grädda i 15 – 20 minuter, här kan man lägga i en bit choklad i botten eller ett bär.
10. När dom är klara låt dom svalna till steg 2
Steg 2 toppingen
Färskosttopping
30 gr Riktigt mjukt smör
100 gr Krämig färskost
1 dl Florsocker
1. Vispa ihop smöret med färskosten
2. Ha sedan i florsockret i omgångar
3. Vispa i minst 5 minuter tills det känns smidigt
4. Man kan färga toppingen med lite saft från bär om man vill
5. Låt toppingen sedan stå i kylskåpet i minst 30 minuter
6. Sedan är det bara att spritsa eller bre den på sina cupcakes
Chokladganache
3/4 dl Grädde
100 gr Mörkchoklad (hackad)
1. Hetta upp grädden i en kastrull och när den börjar sjuda ta bort den från värmen
2. Låt chokladen smälta i grädden
3. Rör försiktigt så att du får en slät blank massa
4. Låt sedan svalna i 10 minuter
5. Spritsa eller bred ut den på cupcaksen
Använd fantasin
När toppingen är på så ska det garneras med strössel, bär, nöter eller något annat trevligt, när det är gjort så är det bara att äta.
Dina cupcakes håller några dagar i kylen utan problem, så råkar du göra några för många så gör det inget.
posted by Johannes Edholm on 27 augusti, 2012
Syndigt gott… 🙂
http://dew.fitness-magazine.com/blogg/johannes/
posted by Patric Gill on 27 augusti, 2012
Kan bara hålla med 🙂