Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis
2016-12-07- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En läcker och klassisk svensk biffstek med lök och stekt potatis som vi moderniserar, vi låter läckra grönsaker med lite mera smak ta över och tonar ner biffsteken på tallriken.
Vi behöver tänka om och dra ner på köttkonsumtionen och äta mera grönsaker, allt för att vi ska må bättre och vår miljö ska överleva långsiktigt.
Ingredients
- 500 gr Biff (i skivor)
- 1 st Gul paprika (strimlad)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 2 st Gula lökar (klyftas)
- 100 gr Champinjoner (delade)
- 2 st Morötter (bitar)
- 1 st Tomat (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 1 - 2 cm Röd Chili (hackad)
- 600 gr Potatis (Klyftad)
- Rapsolja
- Smör
- Salt
- Svartpppar
- 2 krm Spiskummin
- 1,5 dl vatten
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°
Step 2
Lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, ställ in den i ugnen i ca 40 minuter tills den fått färg och är klar.
Step 3
Under tiden värm en större panna, häll i rapsolja samt alla grönsakerna, chili, vitlök fräs allt så det får färg och grönsakerna mjuknar lite men är krispiga, häll i spiskummin, salt och svartpeppar, smaka av.
Step 4
Värm en stekpanna (gärna i gjutjärn) lägg i lite smör och stek biffen så som ni vill ha den (rare, medium, well done), när du stekt klart häll på vattnet som får koka ur pannan snabbt och häll på köttet.
Step 5
Lägg upp grönsakerna på köttet och potatisen i en skål, sedan är det varsågod och smaklig måltid