Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta
2017-02-22- Cuisine: Klimatsmart, Nyttigt, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
Tiden är knapp och kanske lockas du av tanken att svänga in till något av snabbmatsställena, eller är det den där frysta pizzan som känns som det rätta valet när man snart ska iväg igen.
Glöm det!!
Här är receptet som tar dig max 20 minuter att göra samt är gott, klimatsmart och hemlagat, vi använder oss av bönpasta som är en pasta gjord på bönor samt minimerar animaliskt protein och fyller på med grönsaker.
Ingredients
- 1 pkt Bönpasta
- 400 gr Vitkål (strimlad)
- 400 gr Morötter (slantade i halvmånar)
- 1 st Gul lök (Klyftor)
- 1 - 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 1 cm Röd Chili (hackad)
- 300 gr Bacon (strimlat)
- 2 msk Tomatpuré
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- Parmesan
- Olivolja
Method
Step 1
Sätt på väl saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet.
Step 2
Värm en större panna med rapsolja, lägg i vitkålen, gul lök och morötterna stek dem väl så de blir mjuka med tuggmotstånd,
Step 3
Lägg i bacon, vitlök och chilin, låt allt steka tillsammans och var inte rädd att grönsakerna får lite färg, när baconet är klart lägg i tomatpurén och fräs lite till, smaka av med salt & peppar
Step 4
Häll av pasta vattnet och lägg upp pastan och fräset i skålar, servera med nymald svart peppar och riven parmesan.