Naanbröd
2013-11-24- Servings: 6-10
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 2:00 h
- Ready In: 2:20 h
Related Recipes:
Naanbröd är en platt ca 1 cm tjockt runt eller ovalt flatbröd som används mycket i indiska köket och är traditionellt sett bakat i en tandoor (lerugn). Ibland görs naan med vitlök och kallas då för vitlöksnaan. Nanbröd används ofta för att plocka upp mat på ett liknande sätt som man skulle använda fingrarna eller en sked.
Ingredients
- 7.5 dl mjöl
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 dl yoghurt
- 2 msk matolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 tsk torrjäst
Method
Step 1
Värm mjölken till 37 grader och blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl, tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
Step 2
Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor gärna lite droppformade
Step 3
Baka brödet i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.