Nasi goreng ayam
2013-11-11- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Snabbmat på Indonesiska ”Nasi goreng ayam” eller på svenska stekt ris med kyckling, en enkel rätt som går fort att göra om man bara har allt hemma. Gott är det och populärt hos alla i familjen, vill man lyxa till det lite så kan man även ha i lite räkor.
Ingredients
- 4st Kycklingfiléer (strimlade)
- 1,5st Bleckselleristänger (tunnt skivade)
- 2st Tomater (hackade)
- 4st Morötter (rivna)
- 1st Äpple (rivet)
- 2cm Röd Chili eller mer efter smak (hackad)
- 1/2 Lime (juicen)
- 5 dl Kokt ris gärna varmt
- 30ml Muskavado socker
- 3ml Paprikapulver
- 3ml Vitlökspulver
- 3ml Koriander torkad
- 3ml Spiskummin
- Salt
- Rapsolja
Method
Step 1
Blanda ihop paprikapulver, vitlökspulver, koriander och spiskummin samt salt till en kryddblandning
Step 2
Ta fram en stor panna och värm upp olja lägg i kycklingen och stek den ordentligt, använd lite av kryddblandningen att krydda kycklingen
Step 3
Lägg i samtliga grönsaker och äpple, fräs det en liten stund och om det ser torrt ut slå på lite mer olja
Step 4
Lägg i riset med resten av kryddblandningen, limejuicen samt muskavado sockret, fräs det ordentligt
Step 5
Smaka av och servera snyggt