Loader

Nasi goreng ayam

2013-11-11
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Snabbmat på Indonesiska ”Nasi goreng ayam” eller på svenska stekt ris med kyckling, en enkel rätt som går fort att göra om man bara har allt hemma. Gott är det och populärt hos alla i familjen, vill man lyxa till det lite så kan man även ha i lite räkor.

Ingredients

  • 4st Kycklingfiléer (strimlade)
  • 1,5st Bleckselleristänger (tunnt skivade)
  • 2st Tomater (hackade)
  • 4st Morötter (rivna)
  • 1st Äpple (rivet)
  • 2cm Röd Chili eller mer efter smak (hackad)
  • 1/2 Lime (juicen)
  • 5 dl Kokt ris gärna varmt
  • 30ml Muskavado socker
  • 3ml Paprikapulver
  • 3ml Vitlökspulver
  • 3ml Koriander torkad
  • 3ml Spiskummin
  • Salt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Blanda ihop paprikapulver, vitlökspulver, koriander och spiskummin samt salt till en kryddblandning

Step 2

Ta fram en stor panna och värm upp olja lägg i kycklingen och stek den ordentligt, använd lite av kryddblandningen att krydda kycklingen

Step 3

Lägg i samtliga grönsaker och äpple, fräs det en liten stund och om det ser torrt ut slå på lite mer olja

Step 4

Lägg i riset med resten av kryddblandningen, limejuicen samt muskavado sockret, fräs det ordentligt

Step 5

Smaka av och servera snyggt

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: