Loader

Nasi goreng indonesisk snabbmat

2017-06-18
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

Nasi = ris och Goreng = stekt vilket med andra ord är blir stekt ris på svenska, en vegetariskt risrätt från Indonesien eller Malaysia som är snabb enkel och god här presenterad i min tappning.

Man kan nästan säga att det påminner en del om vår svenska pytt men med ris istället för potatis, och det går utmärkt att lägga till lite korv i eller varför inte kyckling vilket heter Ayam,

Ingredients

  • 3 dl Ris
  • 3 st Salladslökar (skivade)
  • 250 gr Champinjoner (skivade)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Röd paprika (skivad)
  • 2 st Morötter (små bitar)
  • 1 st Röd chili
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk Riven ingefära
  • 3 msk Soya
  • 1 msk Brun farin
  • 1 msk Balsamicovinäger
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • salt
  • Extra gröna örter till garnering

Method

Step 1

Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen

Step 2

Värm en stor panna med rapsolja i, lägg i champinjonerna och fräs vätskan ur dem, lägg sedan i morötterna och löken som får fräsa mjuka.

Step 3

Lägg i chilin, paprika, cocktailtomater, vitlök, ingefära låt det fräsa lite och häll på soya, vinäger och brun farin.

Step 4

Ta bort från värmen tills riset är klart, häll av eventuellt vatten som är kvar.

Step 5

Slå på riset i pannan med grönsakerna och låt det sedan fräsa lite, smaka av med salt samt svart peppar.

Step 6

Lägg upp snyggt och strö gärna på lite hackade gröna örter

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: