Nasi goreng indonesisk snabbmat
2017-06-18- Cuisine: Asiatiskt, Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Nasi = ris och Goreng = stekt vilket med andra ord är blir stekt ris på svenska, en vegetariskt risrätt från Indonesien eller Malaysia som är snabb enkel och god här presenterad i min tappning.
Man kan nästan säga att det påminner en del om vår svenska pytt men med ris istället för potatis, och det går utmärkt att lägga till lite korv i eller varför inte kyckling vilket heter Ayam,
Ingredients
- 3 dl Ris
- 3 st Salladslökar (skivade)
- 250 gr Champinjoner (skivade)
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 1 st Röd paprika (skivad)
- 2 st Morötter (små bitar)
- 1 st Röd chili
- 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1 msk Riven ingefära
- 3 msk Soya
- 1 msk Brun farin
- 1 msk Balsamicovinäger
- Rapsolja
- Svartpeppar
- salt
- Extra gröna örter till garnering
Method
Step 1
Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen
Step 2
Värm en stor panna med rapsolja i, lägg i champinjonerna och fräs vätskan ur dem, lägg sedan i morötterna och löken som får fräsa mjuka.
Step 3
Lägg i chilin, paprika, cocktailtomater, vitlök, ingefära låt det fräsa lite och häll på soya, vinäger och brun farin.
Step 4
Ta bort från värmen tills riset är klart, häll av eventuellt vatten som är kvar.
Step 5
Slå på riset i pannan med grönsakerna och låt det sedan fräsa lite, smaka av med salt samt svart peppar.
Step 6
Lägg upp snyggt och strö gärna på lite hackade gröna örter