Loader

Nasi goreng indonesisk snabbmat

2017-06-18
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

Nasi = ris och Goreng = stekt vilket med andra ord är blir stekt ris på svenska, en vegetariskt risrätt från Indonesien eller Malaysia som är snabb enkel och god här presenterad i min tappning.

Man kan nästan säga att det påminner en del om vår svenska pytt men med ris istället för potatis, och det går utmärkt att lägga till lite korv i eller varför inte kyckling vilket heter Ayam,

Ingredients

  • 3 dl Ris
  • 3 st Salladslökar (skivade)
  • 250 gr Champinjoner (skivade)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Röd paprika (skivad)
  • 2 st Morötter (små bitar)
  • 1 st Röd chili
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk Riven ingefära
  • 3 msk Soya
  • 1 msk Brun farin
  • 1 msk Balsamicovinäger
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • salt
  • Extra gröna örter till garnering

Method

Step 1

Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen

Step 2

Värm en stor panna med rapsolja i, lägg i champinjonerna och fräs vätskan ur dem, lägg sedan i morötterna och löken som får fräsa mjuka.

Step 3

Lägg i chilin, paprika, cocktailtomater, vitlök, ingefära låt det fräsa lite och häll på soya, vinäger och brun farin.

Step 4

Ta bort från värmen tills riset är klart, häll av eventuellt vatten som är kvar.

Step 5

Slå på riset i pannan med grönsakerna och låt det sedan fräsa lite, smaka av med salt samt svart peppar.

Step 6

Lägg upp snyggt och strö gärna på lite hackade gröna örter

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
    -Laurence Olivier
    %d bloggare gillar detta: