Nasi goreng med kyckling och ananas
2012-03-26- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Idag är det dags att använda lite ris som finns i kylen, det ska få bli en Indonesisk Nasi Goreng eller stekt ris som det blir på svenska. En väldigt enkel rätt att göra och om man inte har kokt ris i kylen så är det bara att koka lite, i våran familj så har vi några som inte äter ananas så jag gör större bitar av den som man kan ta bort.
Serverar man den på en gång så behöver man inga såser till, mer än möjligen lite soya som ger rätten lite extra sälta.
Nasi goreng med kyckling och ananas
– 5dl Kokt ris (om man inte har kokar man ca 2,5dl)
– 500gram Kycklingfilé i bitar
– 2st Röda lökar klyftas
– 2st Röda paprikor i bitar
– 2ch Chili finhackad
– 300gram Ananas ringar med sin juice, varje ring delade i fyra bitar
– 20ml Fisch sauce
– Salt
– Svart peppar
– Ingefära
– Körvel
– Olja
1. Stek först Kycklingen i varm panna med olja, krydda med salt, peppar och ingefära.
2. Lägg i löken samt chili och låt det bli mjukt innan paprikan läggs i för att få färg.
3. Sedan är det dags för att ha i riset och lite mera olja.
4. Låt riset bli lite varm sedan ha i 2dl av ananasjuicen och häll i fisksåsen
5. Krydda med salt och svart peppar, låt allt bli riktigt varmt och smaka av ..lägg i körveln och rör precis innan servering