Nordafrikansk kycklinggryta med fruktiga smaker, rosmarin och valnötter
2015-05-10- Cuisine: Afrikanskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 1:20 h
- Ready In: 1:50 h
Related Recipes:
En frisk och härligt kycklinggryta som sköter sig själv i ugnen under någon timme, smakerna är limesyrligt med sötma från apelsin och färsk rosmarin till smakrika kötet från kyckling låret.
Ingredients
- 1 kg Kycklinglår (benfritt)
- 150 gr Morot (slantad)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
- 1 Lime
- 1 Apelsin
- 150 gr Aprikoser
- 2 cm Röd chili (hackad)
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 2 Kvistar Rosmarin
- Svartpeppar
- Örtsalt
- 6 portioner Cous Cous
- 2 dl Valnötter
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Häll olivolja i botten på en ugnsgryta, lägg i gullöken, morotsslantarna, vitlök, chili och pressa juicen ur lime samt apelsin i grytan, smula buljongtärningen över.
Step 3
Lägg i kycklingen och salta och peppra ordentligt, lägg aprikoserna och rosmarin på, häll några droppar olivolja på
Step 4
Sätt på ett lock och ställ i ugnen i ca 1,5 timme
Step 5
Koka couscousen enligt paketet
Step 6
När grytan är klar vänd allt försiktigt och toppa med valnötterna, servera med couscous och en god sallad