Loader

Läckert nötköttsfräs med paprika och champinjoner serverat i pitabröd med lime & myntasås, sallad och smulad fetaost

2014-03-07
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Äta mat med händerna är alltid gott och lite busigt, här är ett recept med strimlat nötkött som steks med paprika och champinjoner som läggs i ett pita bröd. Till detta serveras en lime och myntasås, fetaost, sallad  och rostad potatis, allt som behövs för att göra en riktigt läcker rätt att äta med händer.

Ingredients

  • 500 gr Strimlat nötkött
  • 1/2 gul lök (strimlad)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1 st Gul paprika (strimlad)
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 kg Sparrispotatis (klyftad)
  • 3 dl Yoghurt
  • 30 ml Mynta
  • Chili kryddblandning efter smak
  • 15 ml Honung
  • Några droppar tabasco
  • Pitabröd
  • Salladsmix
  • 1 pkt Fetaost

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180° Lägg upp potatisen på en plåt med lite olja i botten, ställ in plåten i varm ugn i ca 40 minuter tills den får fin rostad färg

Step 2

Blanda yoghurten med mynta, honung, chilikrydda samt försiktigt några droppar tabasco och smaka av med salt och svartpeppar

Step 3

Stek det strimlade nötköttet i lite rapsolja och lägg i lök och vitlök när det fått färg och fräs lite till, slå på vattnet och lägg på ett lock.

Step 4

Låt det puttra ordentligt och låt vattnet dunsta bort, slå på lite olja igen och lägg i grönsakerna som ska steka med lite, salta och peppra

Step 5

Värm pitabröden, salta potatisen och lägg upp, servera sedan kött, sallad, smulad fetaost och sås med pitabrödet som var och en fyller själva.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: