Läckert nötköttsfräs med paprika och champinjoner serverat i pitabröd med lime & myntasås, sallad och smulad fetaost
2014-03-07- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Äta mat med händerna är alltid gott och lite busigt, här är ett recept med strimlat nötkött som steks med paprika och champinjoner som läggs i ett pita bröd. Till detta serveras en lime och myntasås, fetaost, sallad och rostad potatis, allt som behövs för att göra en riktigt läcker rätt att äta med händer.
Ingredients
- 500 gr Strimlat nötkött
- 1/2 gul lök (strimlad)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 1 st Gul paprika (strimlad)
- 100 gr Champinjoner (skivade)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
- Svartpeppar
- Salt
- 2 dl Vatten
- 1 kg Sparrispotatis (klyftad)
- 3 dl Yoghurt
- 30 ml Mynta
- Chili kryddblandning efter smak
- 15 ml Honung
- Några droppar tabasco
- Pitabröd
- Salladsmix
- 1 pkt Fetaost
Method
Step 1
Sätt ugnen på 180° Lägg upp potatisen på en plåt med lite olja i botten, ställ in plåten i varm ugn i ca 40 minuter tills den får fin rostad färg
Step 2
Blanda yoghurten med mynta, honung, chilikrydda samt försiktigt några droppar tabasco och smaka av med salt och svartpeppar
Step 3
Stek det strimlade nötköttet i lite rapsolja och lägg i lök och vitlök när det fått färg och fräs lite till, slå på vattnet och lägg på ett lock.
Step 4
Låt det puttra ordentligt och låt vattnet dunsta bort, slå på lite olja igen och lägg i grönsakerna som ska steka med lite, salta och peppra
Step 5
Värm pitabröden, salta potatisen och lägg upp, servera sedan kött, sallad, smulad fetaost och sås med pitabrödet som var och en fyller själva.