Nykokt rabarberkräm med ljumna mandelbiskvier och kall mjölk en riktig sommar lunch
2012-07-02- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Ett riktiga sommarminnen för mig är bland annat den snabblunch som jag gärna tog mellan olika lekar och äventyr som barn, en härlig kräm med de för mig obligatoriska mandelbiskvier på toppen och riktigt kall mjölk.
Precis en sådan lunch tänkte jag göra idag och eftersom vi har gott om rabarber på tomten får det bli en sådan kräm, mandelbiskvierna till har jag aldrig gjort själv men någon gång ska vara den första. Till min hjälp tog jag idag min dotter som hjälpte till med både kräm och biskvier, krämen serverade vi ljummen och vi tar gärna mjölk till men det är en smaksak biskvierna hade precis blivit lite knapriga på utan.
Rabarberkräm
– 600gram Rabarber
– 1,5dl strösocker
– 5 dl vatten
– 2 msk potatismjöl
1. Skala rabarbern om stjälkarna är grova och skär i mindre bitar.
2. Koka upp vatten och socker i en kastrull.
3. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
4. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen.
5. Låt krämen bara koka upp.
Mandelbiskvier
– 100 g sötmandel
– 1dl strösocker
– 1 äggvita
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mal eller mixa mandeln till ett fint mjöl.
3. Blanda med socker och äggvita till en smidig smet.
4. Spritsa eller klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.