Loader

Nyttig frukostsylt till gröten eller yoghurten

2012-09-01
  • Yield: 1 sats
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Till frukost brukar det gå en del sylt till gröten och en del kanske tycker att det är gott att ha lite i youghurten, här är en variant på frukostsylt som vi brukar göra hemma.

Även om sylten är utan vanligt socker och är nyttig för magen så är den omtyckt av hela familjen, receptet är enkelt och görs fort dock helst minst dagen innan man äter.

Ingredients

  • 2 st Påsar med blandad torkad frukt (hackas grovt)
  • 1 dl hela Linfrön
  • Vatten

Method

Step 1

Lägg frukten och linfröna i en hink som är i storlek som en yoghurt hink

Step 2

Koka upp vattnen i en te kokare eller på plattan

Step 3

När vattnet kokar slå det på blandningen så att det täcker allt

Step 4

Låt det sedan svalna

Step 5

Rör runt ordentligt och ställ i kylskåpet

Step 6

Nu är det bara att äta och njuta av din nya sylt, den håller i någon vecka om man har den i kylskåpet.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: