Nyttig frukostsylt till gröten eller yoghurten
2012-09-01- Yield: 1 sats
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Till frukost brukar det gå en del sylt till gröten och en del kanske tycker att det är gott att ha lite i youghurten, här är en variant på frukostsylt som vi brukar göra hemma.
Även om sylten är utan vanligt socker och är nyttig för magen så är den omtyckt av hela familjen, receptet är enkelt och görs fort dock helst minst dagen innan man äter.
Ingredients
- 2 st Påsar med blandad torkad frukt (hackas grovt)
- 1 dl hela Linfrön
- Vatten
Method
Step 1
Lägg frukten och linfröna i en hink som är i storlek som en yoghurt hink
Step 2
Koka upp vattnen i en te kokare eller på plattan
Step 3
När vattnet kokar slå det på blandningen så att det täcker allt
Step 4
Låt det sedan svalna
Step 5
Rör runt ordentligt och ställ i kylskåpet
Step 6
Nu är det bara att äta och njuta av din nya sylt, den håller i någon vecka om man har den i kylskåpet.