Oreganomarinerad kotlett med mojo potatis, grillad melon och lagrad cheddarkräm
2014-05-23- Servings: 6
- Prep Time: 40m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:40 h
Related Recipes:
Idag tänder vi grillen för att grilla svensk kotlett som marinerats med färsk oregano och lite annat smått & gott, till denna en egen variant på mojo potatis som gratineras i ugnen, lite grillad honung och en smakrik cheddarkräm.
Ingredients
- 900 gr Kotlett (6 st skivor)
- Färsk oregano
- 30 ml Balsamico vinäger
- 15 ml Flytande honung
- 5 ml Olja
- 900 gr Färskpotatis (tvättad)
- 2 st Röda paprikor (delade och utan frön)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1/2 Vitlök solo
- 1 dl Olivolja
- 125 gr Lagrad cheddar (riven grovt)
- 3 dl Yoghurt
- Svart peppar
- Salt
- Chiliflakes
- 6 st skivor Galia melon
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen som ska koka till den är klar.
Step 2
Blanda marinad på honung, vinäger, 5 ml olja, salt, svart peppar och lite chiliflakes samt 1 dl vatten, hacka i en rejäl näve färsk oregano.
Step 3
Lägg sedan köttet i marinaden
Step 4
Lägg paprika, lök och vitlök på en plåt, ställ in i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills paprikan är mjuk och rostad (det gör inget om löken får lite färg)
Step 5
När grönsakerna är klara lägg dem i en mixer och mixa med oljan, smaka av med salt och häll det över den kokta potatisen som du häll av vattnet på, lägg upp allt i en ugnsform sedan.
Step 6
Blanda chedarosten med yoghurten, smaka av med salt och svartpeppar
Step 7
Tänd grillen och när du fått glöd ställer du in potatisen i ugnen
Step 8
Grilla sedan köttet samtidigt som du penslar marinaden på ofta, och avsluta med att lägga melonen på grillen
Step 9
När potatisen också fått färg i ugnen är det dags att lägga upp allt snyggt och njuta av måltiden..