Loader

Örtstekt kycklingfilé med tomatiserad balsamicosky och pestobakad zucchini

2014-12-28
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Kyckling med härliga örter serverad med en syrlig sås som har mycket smak, till det en zucchini gratinerad med pesto och lagrad ost samt klyftad potatis.

Ingredients

  • 5 st Kycklingfiléer (delade längs med)
  • Örtagårdskrydda
  • Rapsolja
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Balsamicovinäger
  • 1 msk Flytande honung
  • 3 dl Vatten
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk Maizena
  • 1 - 2st Zucchini (i 5 st bitar)
  • Pesto
  • Ost med smak
  • 800 gr Potatis (Klyftad)
  • Creme de balsamico (kan hoppas över)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Lägg potatisen på en plåt med rapsolja och ställ in i ugnen i 25 till 30 minuter.

Step 3

Fräs löken och vitlöken mjuk i lite olja, lägg i tomatpurén och låt den steka med lite, slå på vatten, balsamico, honung och grönsaksbuljongen låt det sedan puttra i 5 minuter och red sedan av med maizenan utrörd i lite vatten och smaka av och sila såsen.

Step 4

Ta zucchinin och gröp ur en tsk i toppen på den, fyll den med pesto och lägg en skiva ost på toppen, när det återstår 15 minuter på potatisen ställ då även in zucchinin.

Step 5

Blanda örtkryddan med med lite rapsolja och massera kycklingen med det.

Step 6

Stek sedan kycklingen i en panna på medeltemperatur..

Step 7

När potatisen och zucchin fått färg ta ut den och lägg upp snyggt, ringla lite sås och crema de balsamico på kycklingen och toppa med lite grönt..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
    -Jens Bang
    %d bloggare gillar detta: