Örtstekt kycklingfilé med tomatiserad balsamicosky och pestobakad zucchini
2014-12-28- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Kyckling med härliga örter serverad med en syrlig sås som har mycket smak, till det en zucchini gratinerad med pesto och lagrad ost samt klyftad potatis.
Ingredients
- 5 st Kycklingfiléer (delade längs med)
- Örtagårdskrydda
- Rapsolja
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Balsamicovinäger
- 1 msk Flytande honung
- 3 dl Vatten
- 2 st Grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk Maizena
- 1 - 2st Zucchini (i 5 st bitar)
- Pesto
- Ost med smak
- 800 gr Potatis (Klyftad)
- Creme de balsamico (kan hoppas över)
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°
Step 2
Lägg potatisen på en plåt med rapsolja och ställ in i ugnen i 25 till 30 minuter.
Step 3
Fräs löken och vitlöken mjuk i lite olja, lägg i tomatpurén och låt den steka med lite, slå på vatten, balsamico, honung och grönsaksbuljongen låt det sedan puttra i 5 minuter och red sedan av med maizenan utrörd i lite vatten och smaka av och sila såsen.
Step 4
Ta zucchinin och gröp ur en tsk i toppen på den, fyll den med pesto och lägg en skiva ost på toppen, när det återstår 15 minuter på potatisen ställ då även in zucchinin.
Step 5
Blanda örtkryddan med med lite rapsolja och massera kycklingen med det.
Step 6
Stek sedan kycklingen i en panna på medeltemperatur..
Step 7
När potatisen och zucchin fått färg ta ut den och lägg upp snyggt, ringla lite sås och crema de balsamico på kycklingen och toppa med lite grönt..