Ostgratinerad falukorv med lök och tomat
2014-03-12- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
I den klassiska ugnsgratinerade falukorven skivar man och fyller varje skiva med tomat och lök, här har jag vardagsanpassat det klassiska receptet så det går lite fortare och är enklare utan att man tappar den goda smaken.
Ingredients
- 1 st Falukorvsring
- 1 st Röd lök (klyftad)
- 5 st Salladslökar (i bitar)
- 3 st Tomater (tärnade)
- 2 dl Creme Fraiche
- 15 ml vittvinsvinäger
- Rejält med ost
- Ketchup
- Senap
- Pizzakrydda
- 6 port Ris
- Salladsmix
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° och börja koka riset
Step 2
Skär skåror som går nästan hela vägen ner i falukorven, lägg korven i en ugnsform
Step 3
Lägg tomaterna och löken runt korven i formen.
Step 4
Klicka ut creme fraichen runt om på grönsakerna och häll vinägern över grönsakerna.
Step 5
Ringla ketchup och senap på korven, krydda med pizzakryddan ovanpå
Step 6
Hyvla rikligt med ost som du täcker korven med, ställ in i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills osten fått en fin färg.
Step 7
Servera sedan korven med grönsakerna och skyn tillsammans med riset samt salladsmixen
posted by Anna/Frostrosor on 14 mars, 2014
Ja, det är inte mycket som slår en mumsig falukorv! Mumsigt med creme fraiche-röran runtom!