Loader

Panco stekt torskrygg med rökt paprikasås och citronstekta rotsaker

2015-11-10
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så fanns det läcker torskrygg i fiskdisken i ”min” affär något som är oerhört tacksamt att tillaga, den är lika fantastiskt nyttig som den är god och man kan säga att den är lite som ett kinderägg.

Torsk en annars väldigt nyttig fisk men här i en lite onyttig kostym med sin härligt spröda panko panering serverad med en läcker kall sås som får en touch av rökt paprika samt rotsaker som vi steker i pannan och gör läckert syrliga med citron

Panko Ströbröd

Panko ströbröd är ett Japanskt luftigt ströbröd som är skuret i flingor vilket ger en helt annorlunda smak och utseende än ”vanligt” ströbröd.

 

Ingredients

  • 700 gr Torskrygg i (5 bitar)
  • 100 gr Panko ströbröd
  • 3 st ägg
  • 2 dl Vetemjöl
  • 100 gr Palsternacka (skalad & slantad)
  • 100 gr Morötter (skalad & slantad)
  • 1 st citron
  • 3 dl Creme fraiche
  • 4 msk Boston gurka
  • 2 krm Smoked paprika
  • 1 tsk Honung
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 700 gr Potatis

Method

Step 1

Starta med att börja koka potatisen till

Step 2

Lägg creme fraiche i en bunke och blanda den väl med bostongurka, honung och smoked paprika, smaka av med salt, låt den sedan dra lite.

Step 3

Lägg vetemjöl som du saltar och pepprar i ett fat, gör lika med ägg och ströbröd utan kryddor

Step 4

Värm en panna med rapsolja och lägg i morot samt palsternacka, låt den få färg och bli mjuk.

Step 5

Salta och riv skalet från citronen över, vänd försiktigt och pressa i juicen från citronen som får koka in i rotsakerna.

Step 6

Håll rotsakerna varma, kolla potatisen och häll av vattnet om den är klar.

Step 7

Värm sedan pannan med en rejäl klick smör och lika mycket rapsolja, låt den vara mellan max och medelvärme.

Step 8

Vänd fisken i mjöl (för att ägget ska fästa), sedan ägg och avsluta med att vänd den i panko ströbrödet, var noga så hela fisken är täckt.

Step 9

Lägg fisken i pannan som ska stekas gyllenbruna på varje sida, se till att det hela tiden är fett upp över kanterna.

Step 10

När du är klar lägg fisken på ett hushållspapper och ställ i ugnen på 70°, stek klart all fisk bytt fett om det är brända prickar i.

Step 11

Lägg upp allt snyggt och njut av en trevlig torskmiddag 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
    -Jens Bang
    %d bloggare gillar detta: