Pannbiff med lök och äpplefrästa kantareller, krämig chevresås och ugnsbakade grönsaker
2012-11-25- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
En pannbiff till söndagsmiddagen måste man göra lite lyxigare, här är ett sådant recept där det lyxas till med kantareller och chevre.
Till det serverade jag ugnsbakade grönsaker bestående av svensk vitkål, morötter och potatis, resultatet vart en trevlig söndagsmiddag med svenska råvaror.
Ingredients
- 1 kg köttfärs
- 1 st Ägg
- Vitlökspulver
- Lite Rosépeppar
- Rosmarin
- Salt
- Svartpeppar
- 200 gr Kantareller (förvällda)
- 1 st Äpple (tärnat)
- 1/2 st Gul lök (tärnad)
- Rapsolja
- 200 gr Chevre ost (Skala och gör bitar)
- 1 dl Grädde
- 1 dl Vitvin
- 1,5 dl Vatten
- 15 ml Maizena
- 300 gr Potatis (i bitar)
- 300 gr Morötter (slantad)
- 300 gr Vitkål (i bitar)
Method
Step 1
Lägg potatis, vitkål och morötter på en plåt med lite olja, ställ in i ugnen på 200° i ca 40 minuter
Step 2
Blanda färsen med vitlökspulver, rosépeppar, rosmarin och ägg, provstek och smaka av när ok, gör pannbiffar som steks för att få yta och ställ in i ugnen under potatisen i ca 20 minuter
Step 3
Koka upp grädde, vin och vatten, smält i chevren och smaka av med lite salt och vitpeppar
Step 4
Red av såsen med maizena utrört i lite vatten, låt koka upp och håll den sedan bara varm.
Step 5
Fräs löken med äpplet i varm panna med rapsolja i, krama ur lite vätska ur svampen och lägg i svampen och fräs ordentligt. Salta och peppra lite för att sedan smaka av..
Step 6
Ta ut plåten med grönsakerna och salta lite, lägg sedan upp den på ett fat lägg pannbiffarna på och svampen överst, ringla lite sås på och toppa gärna med något grönt..